TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Artvin'de rekor denemesi karnavala dönüştü

Artvin Valiliği tarafından yapılması planlanan 'Dünyanın en uzun horon halkası rekor denemesi' başarılamayınca organizasyon karnavala dönüştü.
Artvin'de rekor denemesi karnavala dönüştü
Ozan Koltuk - RİZE / İHA - Artvin Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Turizm Haftası Şenlikleri kapsamında planlanan ‘Dünyanın en uzun horon halkası rekor denemesi’ bugün Artvin Meydanı’nda denendi.

Binlerce kişinin katıldığı etkinlik Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin sergilediği gösterilerle başladı. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulu öğrencileri hazırladıkları sokak defilesini gerçekleştirdiler.

Dünyanın En Uzun Horon Halkası Rekor denemesi Vali Kemal Cirit’in start vermesiyle başladı. Yaklaşık 10 bin kişinin katılması planlanan etkinlikte bin üzerinde kamu personeli görev aldı. Horon halkasına kamu çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlardan 5 bin kişi katıldı. Organizasyon sorunları yüzünden hedeflenen horon halkası oluşturulamadı. Ancak binlerce Artvinli çalan müzik eşliğinde Artvin caddelerini karnaval alanına dönüştürerek saatlerce horon oynadı. Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da eşleriyle birlikte horon halkasına katıldı. Cirit, yaptığı açıklamada, “Bugün burada 10 bin kişiyi toplayamazsak da Artvinlileri eğlendiriyoruz ve bir ilki başararak sokakları horon ile titretiyoruz. Artvin’imizin sıcak yüzünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Herkesi Artvin’e bekliyoruz. Gelsinler görsünler. Memnun kalacaklarından eminiz” dedi.

Artvin caddelerini karnaval alanına dönüştüren horona yediden yetmişe Artvinliler katıldı. Horon geç saatlere kadar sürdü.
Yorum Yazın