TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Asansör faciasında firma sahiplerine verilen takipsizlik kararına itiraz

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Mecidiyeköy’de 10 işçinin öldüğü asansör faciasında, 9 firma sahibinin haklarında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.
Asansör faciasında firma sahiplerine verilen takipsizlik kararına itiraz
İSTANBUL / İHA - Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, asansör faciasında aralarında Torunlar GYO yönetim kurulu başkanı Aziz Torun’un da bulunduğu 9 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

İtiraz dilekçesinde, “10 işçiye mezar olan Torun Center projesinin sahipleri olan şüpheliler Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfi Vardı, Abdülvahit Kaplan, Bektaş Ateş, Tuncel Akarçay, Haluk Okur ve Özmen Özmenoğlu hakkında verilen ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar’’, hukuki dayanaktan yoksun olduğundan, olası kastla sebebiyet vermek suçundan cezalandırılmaları, dava açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz’’ denildi.

İtiraz dilekçesini savcılığa sunan ÇHD’li avukatlar, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı.

“İŞVEREN, İŞİ MALİYETİ ARTTIRDIĞI GEREKÇESİYLE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAMIŞTIR’’
Grup adına açıklamayı ÇHD İstanbul Şube Başkanı Güray Dağ yaptı. Açıklamasında facianın meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia eden Dağ, “10 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bu facia her ne kadar bir ‘iş kazası’ olarak meşrulaştırılmaya çalışılsa da kaza değil cinayettir, katliamdır. İşveren, işi yavaşlattığı, maliyeti arttırdığı gerekçesiyle gerekli önlemleri almamıştır” dedi.

Dağ, “Bütün gerçeklere ve tespitlere rağmen, sadece facianın yaşandığı inşaatta, ölen arkadaşları gibi ücretli olarak çalışan 25 kişi hakkında dava açıldığını ancak buna karşılık asıl işveren Torunlar GYO-Torun Yapı- Torunlar Gıda Proje ortaklığının sahipleri, asli kusurlu oldukları tespit edildiği halde takipsizlik kararı verilmiştir. Çağdaş Hukukçular olarak bu duruma sessiz kalmayacağız ve hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz’’ diye konuştu.
Yorum Yazın