TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Asar, 'Bayrama yağışsız ve sıcak merhaba diyeceğiz'

Meteoroloji Samsun 10.Bölge Müdürü Murat Asar, 'Bayrama yağışsız ve sıcak merhaba diyeceğiz. Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü bölgemizde herhangi bir yağış ihtimali gözükmüyor' dedi.
Asar, 'Bayrama yağışsız ve sıcak merhaba diyeceğiz'
SAMSUN / İHA - Samsun’da geçtiğimiz yıl Atakum ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk sabahına sel ile uyanmıştı. Aşırı yağmur sonrası ise bayramın ilk günü çok sayıda ev ile iş yerinin sular altında kalmıştı. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününde ise bölgede ve özellikle Atakum ilçesinde yağış beklenmediğini belirten Meteoroloji Samsun 10.Bölge Müdürü Murat Asar, sıcaklıkların ise biraz daha artacağını belirtti.

Bölgede yağışlar konusunda açıklama yapan 10. Bölge Müdürü Murat Asar, “Karadeniz’de geçen hafta sonu görülen aralıklı sağanak yağışlar etkisini yitirmiş ve tekrar yağışsız bir periyoda girmiş durumdadır. Önümüzdeki günler için son tahminleri değerlendirdiğimizde, özellikle de arefe gün ve Bayram Günü için oldukça sıcak günler bekliyoruz. Yarın (cuma) günü ise Batı Karadeniz’de Kastamonu civarları sahil kesiminde aralıklı sağanak yağış geçişleri olabilir. Ordu civarında da sağanak yağı geçişleri bekleniyor. Bölgemizdeki diğer illerde ise yağış ihtimali gözükmüyor. Cumartesi günü ise Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Kastamonu için ciddi yağış ihtimali gözükmüyor” diye konuştu.

Arife ve bayram gününde havanın durumu hakkında bilgi veren Asar, “Arife günüde aynı şekilde herhangi bir yağış ihtimali gözükmemekle birlikte, Tokat ve Ordu’nun doğusunda aralıklı hafif sağanak yağışlar, Çorum’un batısında Osmancık civarlarında hafif sağanak yağış geçişleri görülebilir. Bayram sabahına gelirsek Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü bölgemizde herhangi bir yağış ihtimali gözükmüyor. Bayramın 2’inci günü sadece Sinop, Amasya ve Çorum’un kuzeyi ile Kastamonu’nun güneyinde aralıklı sağanak geçişler olabilir. Samsun merkez, Ordu, Tokat ve Çorum merkezde bayramın ikinci günü herhangi bir yağış beklenmiyor. Çarşamba günü bayramın 3’üncü günü bölgemizin yani orta Karadeniz’in yağış alma ihtimali var. Sinop, Samsun, Ordu ve Kastamonu’nun kuzeyinde aralıklı hafif, yer yer orta kuvvet sağanak geçişler yaşanabilir” şeklinde konuştu.

Bayramda sıcaklıkların artacağını söyleyen Asar, “Yüzde 70-80 civarına kadar nem oranı görüleceğinden dolayı insan vücudu ölçülen sıcaklığı daha yüksek algılayacaktır ve sıcak insanları bunaltacaktır. Bu da kalp, şeker, tansiyon gibi hastalığı olan insanlarda sağlık problemleri ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle bayramın 1’inci günü mümkün mertebe güneşin altında gezmeyin, daha çok gölgelik alanlarda bulunun. Mümkün olduğunca sabah 10.00 ile akşam 17.00 arasında açık güneşe karşı çıkılmaması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın