TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

ATSO üyelerine hijyen eğitimi verilecek

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerinin yasal zorunluluklarını yerine getirebilmeleri için Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
ATSO üyelerine hijyen eğitimi verilecek
ADIYAMAN / İHA - İmzalanan protokolün ardından, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Adıyaman Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hijyen eğitimi yönetmeliği çerçevesinde eğitimler gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, “Müdürlüğümüze bağlı kurumlarca uygulanacak bu eğitim programları sonunda e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi düzenlenmesi, bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağı başbakanlık genelgesi ile belirtilmiştir” dedi.

İmzalanan ‘Hijyen Eğitimi’ protokolü hakkında bilgiler veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu şunları söyledi, “Hijyen eğitimi yönetmeliği 5 Temmuz 2013’te Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hijyen eğitimi yönetmeliği gereğince; Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, İnsani tüketim amaçlı yiyecek içecek hizmetleri üreten iş yerlerinde, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, ile güzellik salonları ve saç bakımı benzeri yerler, Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi iş yerleri ve Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında, çalışan tüm personel hijyen eğitimi almak zorunda. Uygulanacak eğitim programları sonunda kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilecek. Bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgeler geçerli olmayacak. Daha önce alınan belgelerinde geçerliliği olmayacak ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarına denk olmayacaktır. Dolayısıyla bu sektörlerde hizmet veren iş yerlerinde ve mesleklerde bahsi geçen kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacaklardır. Bu eğitim programları ile ilgili iş yeri sahipleri ve işletenlerine, çalışanlarına eğitim verilmesi gerekmektedir. Hijyen Eğitimi kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanların hijyen eğitimi alarak belgeye sahip olmaları için tanınan süre 5 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir. 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak denetimler sırasında Hijyen Eğitim Belgesinin sorulacağı ve bu belgeyi almamış olanlar hakkında cezai işlem yapılacağı belirtilmektedir. Eğitime katılmadıkları takdirde de 250 TL ile Bin TL aralığında cezai uygulamalar olacaktır. Hijyen Eğitimi kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanların hijyen eğitimi alarak belgeye sahip olmaları için tanınan süre 5 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir. Bu sektörlerde hizmet veren firma çalışanlarının katılımları zorunlu olduğundan, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat ederek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.”
Yorum Yazın