TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Avrupa Şampiyonası'nın açılış gününde 4 madalya

Bükreş’te düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nın açılış gününde Türkiye dört madalya kazandı.
Avrupa Şampiyonası'nın açılış gününde 4 madalya
İSTANBUL / İHA - Kızlarda 44 ve 48 kiloda Dilara Lokmanhekim altın, Melisa Çakmaklı gümüş, Nesrin Çetin ve Gülkader Şentürk bronz madalya kazandı. Türkiye, madalya sıralamasında üçüncü sırayı aldı.

Judoda Gençler yaş kategorisinde en önemli organizasyonlardan biri olan Avrupa Şampiyonası bugün Bükreş’te başladı. Kızlarda ilk gün mindere çıkan tüm ay-yıldızlı sporcular madalya aldı ve Türkiye’ye tarihi bir başarı yaşattı.

DİLARA LOKMANHEKİM ALTINI ALDI
Dilara Lokmanhekim, 48 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. İlk turu bay geçen Dilara, ikinci turda Rumen Denisa Ungureanu’yu eledi. Sonraki turda Macar Reka Pupp karşısında da zorlanmayan Dilara, yarı finalde İspanyol Cinta
Garcia Mesa’yı yenip finalist oldu. Finalde ise Rumen rakibi Alexandra Pop’u altın puanda yenerek, altın madalyanın sahibi oldu.

MELİSA ÇAKMAKLI’DAN GÜMÜŞ
Melisa Çakmaklı ise sırasıyla Sloven, Rus, İtalyan ve Alman rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde Bulgar Borislava Damyanova’ya yenilen Melisa, gümüş madalya aldı.

NESRİN ÇETİN VE GÜLKADER ŞENTÜRK’DEN BRONZ
İspanyol ve Hollandalı rakiplerini geçerek son dört arasına kalan Nesrin Çetin, Bulgar Borislava Damyanova’ya takılınca bronz madalya maçına çıktı. Üçüncülük maçında Portekizli Catarina Costa’yı rahat geçen Nesrin, Türkiye’ye bronz madalya getirdi.

Gülkader Şentürk de ikinci turda Sırp rakibini yendikten sonra çeyrek finalde, Rumen Alexandra Pop’a kaybetti. Rus Anna Paşina’yı eleyip üçüncülük maçında çıkan Gülkader, İspanyol Cinta Garcia Mesa’yı yendi ve bronz madalya aldı.
Yorum Yazın