TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Avrupa ya kaçmak isteyen Suriyeli mülteciler yanlış TIR a bindi

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin yasa dışı yollarla Avrupa’ya kaçma hayalleri, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde suya düştü.
Avrupa ya kaçmak isteyen Suriyeli mülteciler yanlış TIR a bindi
İSTANBUL / İHA - Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli mülteciler, yanlışlıkla Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikaya mal getirmek için Gümrük Müdürlüğü’ne gelen TIR’a bindi.

İstanbul’un Tuzla ilçesinden Çerkezköy’e gelen 13 Suriyeli, sabah erken saatlerde Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’nde park halinde bulunan C 1017 EM Dorse plakalı CA 8460 MM çekici plakalı TIR’a bindi. TIR’ın dorsesinde bulunan mührün koparılmış olduğunu fark eden TIR şoförü Ventsislov Vladov Bogomilov, durumu hemen Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. TIR’ın dorsesini açan gümrük yetkilileri, içeride kaçak yollarla Avrupa’ya kaçmaya çalışan Suriyelileri görünce durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

YANLIŞ TIR’A BİNMİŞLER
Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, TIR’da saklanan 2’si çocuk toplam 13 Suriyeli’yi dışarı çıkardı. Yetkililer, Avrupa’ya kaçmak isteyen Suriyelilerin yanlış TIR’a bindirildiğini belirterek, "Bu araç yurt dışına çıkmıyor. Buradaki bir sanayi kuruluşuna malzeme getiriyor. Bu insanlar büyük bir ihtimalle mağdur edildiler" açıklamalarında bulundu.

İFADELERİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR
Saatlerce saklandıkları araçtan indirilen 13 Suriyeli, olay yerine gelen polis minibüsü ile emniyet müdürlüğüne götürüldü. İfadeleri alınan Suriyeliler, daha sonra serbest bırakıldı. Polis ekipleri, Suriyelileri TIR’a bindiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.
Yorum Yazın