TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Avrupalı müslümanlar seslerini duyurmayı başardı

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları tarafından başlatılan 'Buyrun Ben Müslümanım' kampanyası başarılı bir şekilde gerçekleşti. İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, 'Ön yargıların ortadan kaldırılması için birbirimizi yeterince tanımamız gerekiyor' açıklamasında bulundu.
Avrupalı müslümanlar seslerini duyurmayı başardı
İHA - Avrupa’da artan İslam düşmanlığına karşı İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı tarafından başlatılan “Buyrun Ben Müslüman’ım” kampanyası tamamlandı. Kampanya kapsamında beş ayrı Avrupa ülkesinde 102 ayrı noktada binden fazla Müslüman gencin görev aldığı etkinlikte 62 bin kişi ile temas kurularak İslamiyet hakkında bilgiler verildi. Şehirlerin en kalabalık yerlerine stant kuran İGMG’li gençler, ellerinde güllerle Avrupalıları stantlarına davet ederek İslamiyetle alakalı broşür ve kitapçıklar vererek merak edilen soruları cevapladı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, kampanyayla ilgili olarak yaptığı açıklamada farklı din mensuplarının aralarındaki ön yargıların ortadan kalkabilmesi için birbirlerini tanımalarının önemine dikkat çekti. Ergün, “Birçok araştırmanın Müslümanlara karşı ön yargıların arttığına işaret ettiği bir dönemde korku ve ön yargıları bertaraf etmek amacıyla ‘Buyrun, Ben Müslümanım’ etkinliğini gerçekleştirdik. Stantlarımıza gelen insanlarla tanışarak gönül köprüleri kurduk. Hedefimiz insanların birbirine yakınlaşması ve birbirlerini tanımasıydı. Bu manada 61 bin insanla sohbet ettik ve onların gönüllerini kazandık” dedi. “Buyrun, Ben Müslümanım” isimli kampanyanın etki alanının oldukça geniş olduğunu, fakat güçlü ve kalıcı iletişimin tek bir etkinlikle gerçekleşmesinin mümkün olmadığını da belirten Ergün, şu ifadelerde bulundu:

“Bu etkinlikle, karşılıklı iletişim için doğal bir ortam sunmak istedik. Öte yandan sorumluluğumuzun burada bitmediğini de biliyoruz. Birbirimizi tanımak ve böylece barışçıl bir toplumsal birlikteliğe katkı sağlamak için atılacak daha çok adım var. Tanıtım stantlarımızda edinilen tanışıklığı kalıcı dostluklar dönüştürmek hepimizin görevidir. Yaşadığımız bu güzel atmosferi farklı etkinliklerle pekiştireceğiz."
Yorum Yazın