• Asayiş

Avukatlar Pişkin'i savunmayı reddetti

Adana’da avukat babası ve annesinin 58 bıçak darbesiyle öldürülmesinin ardından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan ailenin küçük oğlunu avukatlar savunmak istemedi.
Avukatlar Pişkin'i savunmayı reddetti
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, dün meydana gelen olayda merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi’ndeki villalarında sabaha karşı avukat 50 yaşındaki Yüksel 31 yerinden eşi Nilay Pişkin (48) ise 27 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde oğulları 31 yaşındaki Ali İhsan Pişkin tarafından bulundu.

Olay yerine gelen polis yaptığı araştırmada evde dışarıdan girilmediğini belirleyerek önce oğul Pişkin’in ifadesine başvurdu. Ancak Pişkin çelişkili ifadeler verince gözaltına alındı. Elde edilen delillerde cinayetin şüphelisi olarak Pişkin’i gösterdi. Pişkin özel bir avukat talep etmedi ancak kanunlara göre herkesin savunma hakkı olduğu için barodan bir avukat verilmesi gerekiyordu. Bunun üzerine Adana Baro Başkanlığı’na başvuru yapıldı ancak hiçbir avukat Pişkin’i savunmak istemedi.

AVUKATLARA ÖLDÜRDÜ ŞÜPHESİ BİLE YETTİ
Pişkin’in öldürdüğü kesin olmamasına rağmen Baro’da görevli avukatlar meslektaşlarını ve annesini öldürdüğü şüphesi bile ortaya çıkınca Pişkin’i savunmak istemedi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı Baro’ya bir yazı yazarak avukat verilmesini talep etti. Baro’ya kayıtlı 44 avukatla tekrar görüşüldü ancak yine kimse Pişkin’in avukatlığını yapmak istemedi. Bunun üzerine Baro Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Gümüş’ü Pişkin’in avukatı olarak atadı.
Yorum Yazın