TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Avusturya'da oy verme işlemleri başladı

Avusturya’da yaşayan Türk seçmenler, 1 Kasım seçimleri için 18 gün sürecek oy verme işlemlerine başladı.
Avusturya'da oy verme işlemleri başladı
Sultan Gedik - VİYANA / İHA - Avusturya’da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında sabah saat 10:00 itibarıyla oy vermeye başladı. Avusturya genelinde Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında toplam 8 sandık kuruldu. Oy verme işlemi, 25 Ekim'e kadar devam edecek.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Viyana Başkonsolosluğu'nda oyunu kullandı. Vatandaşlık hakkını kullandığını belirten Göğüş, “Geçen genel seçimlerde yurtdışında oy kullanamamıştım. Türkiye’deydim, havaalanında oyumu kullanmıştım. Bu sefer ilk kez oyumu kullandım. Vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi 2 senedir yasal değişikliklerle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızda oy kullanabilmekte. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılım oranı yüzde 10’un biraz üzerindeydi Avusturya genelinde. 7Haziran seçimlerinde bu oran yaklaşık 3 misli arttı ve yüzde 30’un üzerine çıkmıştı. Ümit ederim bu genel seçimlerde çok daha fazla sayıda vatandaşımız oylarını kullanır ” dedi. Göğüş, bütün vatandaşları oylarına kullanmaya davet etti.

Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ise Avusturya genelinde yaklaşık 107 bin seçmen bulunduğunu belirterek, “ Bunların 66 bin 385’i Viyana Başkonsolosluğuna bağlıdır. Salzburg’da yaklaşık 29 bin. Bregenze’de yaklaşık 12 bin seçmenimiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 8:00-17:00 saatleri arasında 8 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yorum Yazın