TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Ayağa Gelen Sağlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri bünyesinde oluşturulan gezici sağlık ekipleri, hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek tedavi ediyor.
Ayağa Gelen Sağlık
Çoğu, yaşlı ve kimsesiz. Ne hastaneye gidicek güçleri ne de tedavi olacak imkanları var. Tek umutları, haftada bir eve gelerek her türlü sağlık ihtiyaçlarını karşılayan sağlık ekipleri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca uygulanan ''Evde sağlık hizmetleri projesi'' kapsamında günde ortalama 180 hastaya hizmet veriliyor. İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal güvencesi bulunmayan ve maddi durumu yetersiz hastaların sağlık durumlarının gerektirdiği periyotlarda evlerinde tedavi edilmeleri esasına dayanan ''Evde sağlık hizmetleri projesi'' nin, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti. Proje kapsamında 2004 yılından bu yana 398 bin kişiye ulaşıldığı ifade edilerek, günde ortalama 180 hastaya bu hizmetin götürüldüğü vurgulandı. Evde sağlık hizmetinden yararlanan hastalardan biri de Esenler'de bir apartmanın bodrum katında 36 yaşındaki torunu ile birlikte yaşayan ve cilt kanseri hastası olan 100 yaşındaki Zülfiye Cebeci. Cebeci'nin vücudunun çeşitli yerlerinde çıkan yaraların dezenfeksiyonu için geçen yıl Mart ayında ''Alo 153''e başvurduğu ve o günden beri düzenli olarak sağlık ekiplerince ziyaret edildiği kaydedildi. Torunu işte olduğu için gündüzleri yalnız olan Zülfiye Cebeci ile yaklaşık bir yıldır her gün gelen sağlık ekipleri arasında sevgi ve güven duygusu oluştuğuna işaret edildi.

100 YAŞINDAKİ ZÜLFİYE NİNE,HEMŞİREYİ KIZI SANIYOR
Demans (unutkanlık) hastalığı da bulunan Zülfiye Cebeci'nin her sabah günlük bakımını yapan hemşire Seda Dikici'yi artık kızıyla karıştırdığı ifade edilen açıklamada, yaşlı kadının bazen Seda Dikici'ye kızının ismiyle seslendiği anlatıldı. Hareket etmekte güçlük çeken ve yalnız yaşayan hastaların belli bir süre hizmet aldıktan sonra oluşan güven duygusuyla evlerinin anahtarlarını sağlık ekiplerine teslim ettikleri vurgulanan açıklamada, şu anda 7 hastanın ev anahtarlarının sağlık ekiplerinde bulunduğu ifade edildi.

 

OGÜN/10-16.Şubat.2008/Sayı:59/Sayfa:03
Yorum Yazın