TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Aydın İşgücü Piyasası Analizi raporlaştırılıyor

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, İŞKUR olarak sektörlerin taleplerine göre iş gücü yetiştirme kursları düzenleyeceklerini belirtti.
Aydın İşgücü Piyasası Analizi raporlaştırılıyor
AYDIN / İHA - İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması analiz sonuçlarının raporlaştırılacağını söyledi. Çalışmanın sonuç raporunda Aydın’ın işgücü piyasasının arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ortaya konulacağını belirten İl Müdürü Rahmi Terzi, “Aktif İstihdam Politikalarının özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması ile bilimsel temelden yoksun bir konu durumunda olan yerel işgücü piyasa yapılarının ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasını hedeflemektedir. Ayrıca Aydın ilinde geliştirilecek istihdam politikaları; araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacaktır” dedi.

İHTİYACA YÖNELİK KURSLAR AÇILACAK
İşgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılacağını kaydeden Terzi, Önümüzdeki dönemde de, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından her yıl en az bir defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapılması hedeflenmektedir. Bu verilerin daha kapsamlı ve ayrıntılı sonuçlarının da kapsandığı ‘Aydın İşgücü Piyasası Analizi Raporu’ 2014 yılı Ekim ayı içerisinde yayınlanacaktır. Bu Rapor kapsamında Aydın işgücü arzı ve talebine ilişkin temel veriler derlenecektir. Araştırmanın; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir” diye konuştu.

Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nın amacı hakkında da bilgiler veren Terzi, şöyle konuştu: “Talep araştırmasının amacı işsizliğin azaltılması ve iller bazında sektörlere göre istihdam politikalarının oluşturulması için işverenlerin işgücü talebini tespit etmek, işgücü piyasasında mevcut, geçmiş ve gelecek dönemde meydana gelen veya gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişimleri izlemektir”
Yorum Yazın