Hoşgeldiniz; Bugün 23 Mayıs 2012 Çarşamba
22 °C
16 °C
Sağanak Yağışlı
Karakter Boyutu :

Aydın’a 12 Yıl Sonra Kar

03 Şubat 2012 - 07:35
Aydın'da dün sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, 120 köy yolunu ulaşıma kapadı. Köylerden gelen yardım çağrıları için kriz merkezi oluşturan Özel İdare ekipleri iş makineleriyle bir çok köyün yolunu ulaşımı açarken, onlarca aracın yollarda mahsur kald

 Aydın'da dün sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, 120 köy yolunu ulaşıma kapadı. Köylerden gelen yardım çağrıları için kriz merkezi oluşturan Özel İdare ekipleri iş makineleriyle bir çok köyün yolunu ulaşımı açarken, onlarca aracın yollarda mahsur kaldığı görüldü.

Aydın'da dün sabah saatlerinde başlayan ve öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 12 yıl sonra kar yağan Aydın'ın yüksek kesimlerindeki köylerin büyük çoğunluğu kar nedeniyle yolları kapandı. Kar yağışı sonrası hemen Özel İdare tarafından Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Özay Özhan başkanlığında oluşturulan kriz merkezi, iş makinelerini durumu kritik bulunan 13 merkeze yönlendirdi. Kar yağışının durmasının ardından köylerden gelen yardım çağrılarına iş makinelerini yönlendiren kriz merkezi Aydın'ın 490 köyünün bir çoğunun yollarında biriken karları temizledi.

Dağlık kesimlerde kalan ve kar yağışının daha etkili olduğu bölgelerde 120 köyün yolu ulaşıma kapanırken, kriz merkezi iş makinelerini bu köylere yönlendirdi. Akşam geç saatlere kadar çalışan iş makineleri bir çok köyün beyaz örtü esaretine çare olurken, her ihtimale karşılık kriz merkezinin çalışmalarına sürdüreceği bildirildi.

120 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kar yağışının en etkili olduğu Aydın Merkeze bağlı Yukarı Kayacık köy yolunun açma çalışmalarını yerinde inceleyen Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Özay Özhan, "Dün Aydın genelinde uzun zamandır olmayan bir kar yağışı vardı. Köy yollarımızın bir bölümü kar ile kaplıydı. Aydın'ın 490 köyü var. Bu köylerden dağ köyü olan 120 köyümüzün ulaşımında kar nedeniyle sıkıntı yaşandı. Tüm iş makinelerimiz arazide çalışıyor. Kar ile mücadelemiz devam ediyor. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalarımız 24 saat aralıksız sürdürüyoruz. Gece geç saatlere kadar çalışma yapıp bir çok köyün yolunu ulaşıma açtık. Bugün sabah saatlerinden itibaren tekrar çalışmalara başladık" dedi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI
Dün sabah saatlerinden itibaren kendilerine çok sayıda ihbar ulaştığını ve bu ihbarların tamamını değerlendirdiklerini ifade eden Özay Özhan, "Kuyucak, Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Karpuzlu, Köşk, Koçarlı ve Nazilli ilçelerinin dağ köylerinin ulaşımında aksaklıklar yaşanıyor. Şuan itibariyle tamamen kapanmış köy yolumuz bulunmuyor. Fakat temizleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Köy muhtarlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve jandarma ekiplerimiz sıkıntı yaşanan köylerimizi anında bize bildiriyorlar. Bizde iş makinelerimizi anında o bölgeye sevk edip sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın yolda kalmaması ve üzücü kazaların yaşanamaması için çalışmalarımızı aynı ciddiyetle sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERDEN ÖZEL İDAREYE TEŞEKKÜR
Yukarı Kayacık Köyü sakinlerinden Orhan Camız, 30 yıldır köylerine böyle etkili kar yağmadığını dile getirerek, "Köy yolumuz dün ulaşıma kapandı. Bir çok köylümüz dün sabah saatlerinde Aydın merkeze inmişti fakat yollardaki kar nedeniyle dönmediler. Bizde bunun üzerine Özel İdare'ye telefon açıp yardım istedik. İş makinelerinin çalışması sayesinde köyümüzün yolu ulaşıma açıldı. Özel İdareye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
 

 

 

Kaynak :

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Yorumlar0
  • Onay Bekleyenler0

DİĞER HABERLER

  • Babacan: S&P'yle sözleşmeyi her an bitirebiliriz

    Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.

  • 'Standard&Poor's'un adını değiştirdim'

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,

  • Vodafone gelirlerini artırdı

    Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.

  • 4 kişilik işe 2 bin 686 kişi başvurdu

    Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.

  • 'Kayıt dışı ile mücadele terörle mücadele gibi'

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,

  • İzmir'de istihdam arttı

    Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.

  • Toplu sözleşmeden uzlaşma çıkmadı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.

  • Sabancı altın yaka ödülleri verildi

    Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği

  • Hükümet teklifini yükseltti!

    Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet memurlara yapılacak zam oranı teklifini artırdı

  • Çelik sektörü İstanbul'da buluştu

    SteelOrbis'in düzenlediği Piyasa Sohbetleri Toplantıları’nın beşinci buluşması gerçekleştirildi. Çelik sektörünün dünü, bugünü ve geleceğinin konuşulduğu toplantı çelik sektörü temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu.



ANKET

Bir internet haber sitesinde en çok aradığınız özellik nedir?

Ankete Katıl »