• Siyaset

Ayşegül İslam, Davutoğlu’nun başbakan olmasını değerlendirdi

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olmasını değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşegül İslam, parti olarak çok mükemmel bir süreç yönettiğimizi düşünüyorum. Fevkalade olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum dedi.
Ayşegül İslam, Davutoğlu’nun başbakan olmasını değerlendirdi
AFYONKARAHİSAR / İHA - Bakan İslam, Afyonkarahisar’da bugün başlayan ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürleri İstişare Toplantısı’nda verilen arada basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün düzenlediği basın toplantısında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan İslam şunları söyledi:
“Parti olarak çok mükemmel bir süreç yönettiğimizi düşünüyorum. Demokrasiye son derece uygun, istişarelerle örülü bir süreç. Partimizin kararıdır. Fevkalade olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Hareketimizin, davamızın bundan sonra yükselerek, ivme kazanarak devam edeceğini gösteren gelişmeler yaşıyoruz Türkiye’de.”

“BONZAİ KONUSUNDA ÇOK YAKIN ZAMAN İÇİNDE YOL HARİTAMIZI SİZLERE AÇIKLAYACAĞIZ”
Bakan İslam, gazetecilerin son günlerde sıklıkla artan ve ölümlere neden olan ‘Bonzai’ isimli uyuşturucu madde konusunda bir çalışmaları olup olmadığı yönündeki sorusuna karşılık da, "Hem bizim bakanlık olarak böyle bir çalışmamız var hem de Sağlık, Milli Eğitim, İçişleri, Adalet ile Gençlik ve Spor Bakanlığıyla beraber bir çalışmamız var. Çok boyutlu bir çalışma. Sentetik olsun olmasın uyuşturucuya müptela olmuş çocukların rehabilitasyonuyla ilgili birtakım çalışmalar yapıyoruz. Uyuşturucunun yurt içinde dağıtımını ve kullanımını engelleyici çalışmalar yapıyoruz. Aileleri bilinçlendirmek üzere birtakım çalışmalar yapıyoruz. Bütün boyutlarıyla meseleyi ele alıyoruz. Çok yakın zaman içinde inşallah sonuçları ve yol haritamızı sizlere açıklayacağız” diye konuştu.
Yorum Yazın