TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Aytaç Yörükaslan, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 78 yaşındaki tiyatro sanatçısı Aytaç Yörükaslan, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Aytaç Yörükaslan, son yolculuğuna uğurlandı
İHA - Tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayata veda eden tiyatro sanatçısı Aytaç Yörükaslan için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yörükaslan’ın yakınları ve Müjdat Gezen’in de aralarında bulunduğu sanatçı dostları katıldı. Yörükaslan’ın cenazesi burada yapılan törenin ardından Üsküdar Şakirin Camii’ne götürüldü. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yörükaslan’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aytaç Yörükaslan, 1937’de doğdu. Yörükaslan, önce Cep Tiyatrosu’nda, daha sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda çalıştı. Şehir Tiyatrosu’ndan 2002’de emekli olan Yörükaslan, mimarlık mesleği gereği, pek çok tiyatro binasının yapımına da imza attı. Yörükaslan aralarında "Baş Sayfa", "Eyüp Üzerine Oyun", "Bozguncu", "Sabır ve Sebat", "Hacı Yatmaz", "Lütfen Dokunmayın", "Tuzak", "Aman Avcı", "İktidar", "Güneş Batarken", "Macbeth", "Avluya Bakan Pencere", "Yedinci Köpek", "Kuru Gürültü", "Elektronik Beyin", "Coriolanus", "Hamlet", "Hepimiz Bir Kişi İçin"in bulunduğu oyunlarda rol aldı.
Yorum Yazın