TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Ayvalık sanat fabrikasında Kaos

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sanat Derneği bünyesinde sahnelenen ‘Kaos’ adlı oyun ilgi gördü.
Ayvalık sanat fabrikasında Kaos
BALIKESİR / İHA - Tiyatro Objektif oyuncularının sahnelediği oyunda Ayvalık’lı Şair Turgut Baygın’ın şiirleri seslendirildi. Manzume türündeki oyunda başrol oyuncusu Erkan Cılak, başarılı performansıyla izleyenlerden tam not aldı. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Ayvalıklı yazar Ahmet Yorulmaz da anıldı.

Şair Turgut Baygın’ın şiirleriyle bezeli, ses ve ışık efektleriyle farklı bir tarzda sahnelenen oyuna seyircinin ilgi göstermesi oyuncuları memnun etti. Yönetmen ve oyuncu Erkan Cılak, “Bu yıl komedi dışında bir oyun sergilemek istiyordum. Aklıma Turgut Baygın’ın şiirleri geldi. Önce kendisinden bu şiirleri istedim. Baktım ki Turgut, bir insanın Ayvalık’tan gördüğünü yazmış. Sanki bir çocuğun hayatını değerlendirir gibi yazmış. Bunun üzerinden bir oyun çıkarabilir miyim diye düşündüm. Sonra Ayvalık’taki sokaklarda misket oynayan, seksek oynayan çocukların olan biteni ne kadar net gördüğüyle ilgili bir yorum çıktı ortaya. Sanki bizler hiçbir şekilde Ayvalık ile ilgilenmiyormuşuz gibi düşünülüyordu” diye konuştu.

Kendi yazdığı şiirlerin bir oyunla izleyiciye aktarılmasından duygulanan Turgut Baygın ise, “Aslında sahnede oyuncuların seslendirdikleri şiirler 15-20 yıllık bir yolculuğun birikimi. Bu şiirlerin arasında 15 yıl önce yazdıklarım da vardı, 2 ay evvel yazdıklarım da. Bugün burada ortaya çıkan, oyuncu arkadaşların emeği ve onların başarısıdır. Ben sadece şiirleri yazdım” diye konuştu.
Yorum Yazın