TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ayvalıklı kadınlardan Şiddete Hayır

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kadınlar şiddeti kınadı.
Ayvalıklı kadınlardan Şiddete Hayır
BALIKESİR / İHA - Kadına Yönelik Şiddet’e Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi üyesi kadınlar Talatpaşa Caddesi’ne stant kurdu.

Stantta kadına yönelik şiddetle ilgili görseller sergilendi ve hazırlanan el ilanları vatandaşlara dağıtıldı.

Bağımsız Kadın İnisiyatifi Öncüsü Nebahat Dinler, maksatlarının toplumda kadına yönelik şiddete ‘dur’ demek olduğunun altını çizerek, “Bu noktada kadınların uğradıkları aile içi başta olmak üzere çeşitli konulardaki şiddete dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu yıl yeni Şiddet Kanunundan yararlanmak için kadınlara yönelik bir el broşürü hazırladık. Onlara yol ve yordam göstermeyi hedefledik” dedi.

Hükümetten kadına yönelik politikaları İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamanın ötesinde hayata geçirmesini istediklerini belirten Dinler, “Bunun içinde stadımızdaki panomuzda özel bir bölüm hazırladık. Ayrıca kadına yönelik şiddet olağanüstü artmasına rağmen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Ayşenur İslam, kadın cinayetleri konusunda adres olarak Adalet Bakanlığı’nı gösteriyor. Bakanlığın kadına yönelik çalışmaları gündemine almasını ve TBMM’nin olağanüstü toplanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın