TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Azeri yazar Cengiz Abullayev'in kitabı Fransızca'ya çevrildi

Azerbaycan’ın dünyaca tanınmış yazarlarından Dr. Cengiz Abdullayev’un polisiye romanı ’Cinayet İçin Yetiştirme' Rusça’dan Fransızca’ya çevrildi.
Azeri yazar Cengiz Abullayev'in kitabı Fransızca'ya çevrildi
İHA - Fransız yayınevi tarafından Fransızca olarak yayınlanan kitabın tanıtımı Paris’teki Azerbaycan Kültür Merkezinde yapıldı. Kitabın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Elçin Amirbeyov, kitabın yazarını tanıtan kısa bir konuşma yaptı. Büyükelçi, yazarın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Savunma Bakanlığı’nda aktif olarak görev aldığını ve daha sonra Bakü’ye döndüğünü ifade etti. Amirbeyov ayrıca yazarın uluslararası hukuk alanında doktorası olduğunu ve birçok ülkede bulunduğunu dile getirdi.

Yazar Abdullayev’in ilk eseri olan ’Mavi Melekler’ uluslararası uyuşturucu şebekelerine karşı SSCB’nin ve İnterpol’ün işbirliği içerisinde yürüttüğü operasyonların iç işleyişini su yüzüne çıkardığı için yasaklanmıştı. Kitap daha sonra "Glastnost" devrinin başlamasıyla yayınlanmaya başlanmıştı. Basıldığı ilk gün satış rekorları kıran Mavi Melekler, SSCB bölgesinde büyük bir yankı uyandırmıştı. 90’a yakın eseri bulunan Cengiz Abdullayev, hâlen Azerbaycan Yazarlar Birliği başkan yardımcılığı görevini yürütmekte. Yazarın on dile çevrilmiş eserlerinin, dünyadaki toplam tirajı on iki milyonun üzerinde. Yazarın bazı eserleri ise Gün Işığında Karanlık, İnsan Avı, Mavi Melekler, Esrarengiz Cinayet, Kötülerin Yasası, Katile Ödül.
Yorum Yazın