TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bakacak kimsesi olmayınca hastaneden taburcu edilemedi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, kimsesiz KOAH hastası yaşlı kadına devlet hastanesi sahip çıktı.
Bakacak kimsesi olmayınca hastaneden taburcu edilemedi
Ozan Koltuk - BALIKESİR / İHA - Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında tek başına yaşayan Meşgure Çatak (60), KOAH ve astım hastalığı şikayetiyle Erdek Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi olmak istedi. Buradaki teknik imkanların yetersizliği sebebiyle 112 Acil Servis ambulansı ile Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Çatak, ilk olarak göğüs servisinde tedavi altına alındı.

Durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine kaldırılan Çatak, burada 3 hafta kaldıktan sonra tekrar göğüs servisine yatırıldı. Bu zaman zarfında hasta yakınlarına ulaşmaya çalışan hastane personel, sadece Avşa adasındaki ev sahibine ulaşabildi. Kimsesi olmadığı öğrenilen Meşgure Çatak'a ev sahibi de bakamayacağını beyan etti.

Hastanede tedavi altına alınan yaşlı kadının hiç kimsesinin olmadığını söyleyen doktoru Göğüs Hastalıkları Uzmanı Elif Yaldız, hastanın kendilerine geldiğinde durumunun kötü olduğunu belirterek, "Hastamızı yoğun bakım servisine aldık. Üç hafta yoğun bakımda kaldı. Buradan tekrar servise aldık. Şimdi tedavisi tamamlandı. Hastamıza tıbbi açıdan yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Hastamızı taburcu etmeyi planladık. Ancak kendisini teslim edecek yakınlarını bulamıyoruz. Kendisi İstanbul'da yeğenleri olduğunu söylemişti fakat onlara da ulaşamadık. Hastamızı taburcu ettik ama bakacak kimsesi olmadığı için kendisi hastanemizde halen kalıyor" diye
konuştu.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Çalışkan ise bundan sonraki süreçte de hastanın yalnız bırakılmayacağını belirterek, "Tedavisi başarıyla tamamlanan hastamızın ihtiyaçlarını hastanemizde gidermeye devam edeceğiz" dedi.

Kimsesinin olmadığını ifade eden Meşgure Çatak, kendisine sahip çıkan hastane yönetimi ve sağlık personeline teşekkür etti.
Yorum Yazın