TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bakan Eker Diyarbakır'da halkla bayramlaşma törenine katıldı

Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği halkla bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu’nun birçok ülkesinde yaşanan savaşlardan dolayı bu bayramı buruk bir ruh haliyle karşıladıklarını söyledi.
Bakan Eker Diyarbakır'da halkla bayramlaşma törenine katıldı
DİYARNAKIR / İHA - Diyarbakır Valiliği tarafından halkla bayramlaşma töreni düzenlendi. Karayolları tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye’de yaşanan çözüm süreci ve Ortadoğu’daki savaşlara dikkat çekti. Ramazan Bayramı'nın Diyarbakır’da huzur, sükunet ve barış içerisinde geçtiğini ifade eden Bakan Eker, çözüm süreciyle birlikte son 1,5 yılda ülkede barışın esintisinin var olduğunu dile getirdi.

Huzurun, güvenliğin güzelliklerini birlikte idrak ettiklerini belirten Bakan Eker, “Bu kutlu ay bu manada Diyarbakır’da güzel geçti. Ama sınırlarımızın hemen ötesinde gerek Suriye’de, gerek Irak’ta, işgal altındaki Gazze’de, Mısır’da, Libya gibi ülkelerde maalesef Müslümanların katledilmesine tanık oluyoruz. Bu bayramın bu manada İslam alemi açısından oldukça hüzünlü ve buruk bir ruh haliyle karşıladık. Bu durum bizi son derece üzüyor. Yaklaşık 100 yıldır Ortadoğu’da devam eden istikrarsızlık, kan dökülmesiyle sürüyor. Türkiye’nin daha çok demokratik, sivil bir iradeyle sorunlarını çözmesi Ortadoğu’nun barışı için bir öncü olmak görevi ortaya koyuyor. Türkiye’nin bu manada sorunlarını çözüp, Ortadoğu için bir model olması ve barış sürecine daha aktif ve etkin rol üstlenmesi suretiyle katkı sağlaması bizim temennimizdir. Türkiye siyasi, ekonomik manada güçlendikçe bölgenin barışına daha çok katkı sağlar” dedi.

Bakan Eker’in konuşmasının ardından Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş tarafından Ortadoğu halkı için barış duası okundu.
Yorum Yazın