• Genel

Bakan Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum’a yaptırılan ve 365 milyon liraya mal olan 31 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.
Bakan Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı
Fatma Güler - ÇORUM / İHA - Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim uslu, İlksen Ceritoğlu Kurt ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, bakanlık yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanların olduğunu belirterek, “Türkiye’nin yükselişinin, gelişmesinin önünü kesmek isteyenler var. Türkiye ‘çok oluyor’ diyen ülkeler var. Türkiye'nin önünü kesmek için hepsi birleştiler. Ama milletimiz feraset sahibi. Milletimiz önünü kesmek isteyenlere cevabını verecektir. Türkiye'nin bahtı açık yıldızı parlaktır” dedi.

Bazılarının milliyetçilikten dem vurduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Milliyetçilik kendi Atak helikopterini yaparsan, Göktürk uydusunu uzaya gönderiyorsan, Altay tankını üretiyorsan, harp gemilerini, denizaltılarını, güdümlü füzeler yapıp terör örgütünün inlerini noktasına kadar imha ediyorsanız olur. Hakiki milliyetçilik budur. Vatandaşı sevmek kuru kuruya olmuyor. Vatandaşı sevmek hizmetle olur" diye konuştu.

Yapılan hizmetleri görünce, birilerinin ‘bunlar nasıl yapıldı yağmur yerine altın mı yağıyor?’ diye sorduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Hortumları kestik, milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Hortumları tamamen kestik artık havuzlar doluyor. Türkiye’de havuzda su birikmiyordu. Faiz lobisi vardı. Toplanan paraların yüzde 86’sı oraya gidiyordu. Yılda 60 milyar lira 12 yılda 720 milyar lira yapar. Bunu kestik. Çok rahatsız oldular. İlaç lobisi vardı. Al gülüm ver gülüm. 2002 yılında bir antibiyotik vardı 63 liraydı. Geçen eczaneye gittiğimizde sordum aynı antibiyotik şu an 9 lira. Bu para milletin cebinden çıkıyordu. Diğer hortumda müteahhitlerin hortumu. Onu da kestik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın kapısına kilit vurduklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının bütün yetkililerinin tören için Çorum’da olduğunu dile getiren Eroğlu, başta kendisi olmak üzere müsteşarından bütün bakanlık personelinin milletin hizmetkarı olduğunu vurguladı.

Kapılarının her vatandaşa açık olduğunun altını çizen Eroğlu, “Biz bakan falan değiliz milletimizin hizmetkarıyız. Bakanlığımızın bütün çalışanları sizin hizmetkarınız. Burnundan kıl aldırmayan varsa söyleyin gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu daha sonra protokol üyeleri ve bakanlık yetkilileriyle yeni tesislerin temelini attı. Törende yüklenici firmaların sahiplerinden sözleşmelerde yer alan bitirme sürelerini geri çekme sözü alan Eroğlu, sözler yerine getirilmediğinde müteahhitlerin ceza olarak Çorum'a 12 derslikli okul yapacaklarını hatırlattı.

Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğünce getirtilen badem, dut ve çeşitli fidanların dağıtımına geçildi. Fidanların dağıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşandı.
Yorum Yazın