TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bakan Yılmaz, şehit yakınları başımızın tacıdır

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit yakınlarının başlarının tacı olduğunu söyledi.
Bakan Yılmaz, şehit yakınları başımızın tacıdır
BİNGÖL / İHA - Yılmaz, şehit yakınlarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Yılmaz, “Şehit yakınlarımız başımızın tacı. Onların o fedakârlıklarına bizim karşılık vermemiz mümkün değildir, onun yerini doldurmamız mümkün değildir ama en azından duygumuzu göstermek, sahiplenmemizi göstermek anlamında onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çeşitli temalarda bulunmak üzere Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Bingöl Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna organize edilen iftar programına katıldı.

İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, şehit yakınları ve gazilerin bayramını tebrik ettiğini ifade ederek, “Artık son günlere geldik son olarak bu gece niyetleneceğiz. Yarın arife ve öbür gün Allah’ın izniyle bayram. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerinizle, sevdiklerinizle güzel ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

“SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ”
Hükümet olarak imkanlar nispetinde şehit yakınları ge Gazilere destek olacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz, “Sizler, milletimiz için, ülkemiz için en değerli varlığını, canını feda etmiş, şehitlerimizin yakınlarısınız ve bize onların emanetisiniz. Hükümet olarak her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz inşallah. Elimizden geldiğince, imkânlarımız nispetinde en üst seviyede sizlere yardımcı olmak, sizlerin taleplerine, ihtiyaçlarına cevap vermek bizim temel bir vazifemiz” diye konuştu.

BİNGÖL’DE 75 KİŞİ DEVLET MEMURU OLDU
Son dönemde yaşanan gelişmelerle Şehit yakınlarından 75 kişinin devlet memuru olarak işe yerleştirildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Gerçekten çok sevindirici rakamlar. 75 tane arkadaşımız devlet memuru olarak işe yerleştiler. Onlara da huzurlarınızda hayırlı olsun diyorum. Diğer arkadaşlarımızla ilgili dosyalarda hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde ilave dosyalarda gönderilecek. O arkadaşlarımızı da inşallah hayırlısıyla kısmet olur. Onlarda bu haklardan istifade ederler” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT YAKINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI”
Şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerin devam edeceğini ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Şehit yakınlarımız başımızın tacı. Onların o fedakarlıklarına bizim karşılık vermemiz mümkün değildir, onun yerini doldurmamız mümkün değildir, ama en azından duygumuzu göstermek, sahiplenmemizi göstermek anlamında onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. ben bu vesileyle geçmişten bugüne, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Şehit yakınlarına tekrar, tekrar saygılarımızı sunuyorum. Gazi yakınlarına aynı şekilde. Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara huzurlarınızda Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara uzun ömür, sağlık, afiyet diliyoruz. Buraya teşrif ettiniz, bizimle birlikte orucunuzu açtınız. Gelmeyenlere de bizim, başbakanımızın, bakanlarımızın selamlarını iletirseniz çok çok memnun oluruz.”

Programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yusuf Coşkun ve Şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Yorum Yazın