TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Balıkesir Tabip Odası'ndan görevden alınan doktora destek

Balıkesir Tabip Odası, Edirne’de görevden alınan Doktor Dilek Tucer’e destek verdi.
Balıkesir Tabip Odası'ndan görevden alınan doktora destek
BALIKESİR / İHA -  Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Fikret Şahin, Edirne’de kanser ile ilgili yaptığı açıklama sonrası Edirne Valiliği tarafından görevden Dr. Dilek Tucer’e destek için basın açıklaması yaptı. Şahin, "Balıkesir, Ege ve Marmara bölgeleri tabip odaları ve Türk Tabipler Birliği olarak bu durumu kınıyoruz.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği’nin aylık halkı bilgilendirme toplantısının son davetlisi Edirne Devlet Hastanesi’nin tek gastroenteroloji uzmanı olan Dr. Dilek Tucer’di. Tucer, toplantı esnasında basın mensuplarının bitkisel ilaçların kullanımı ve Trakya bölgesinde görülen kanser vakalarıyla ilgili sorularına karşı bilgi birikimini paylaşmıştır. Açıklamasında, kanser vakalarında Trakya bölgesinde artış olduğuna, Çernobil faciasına ve Ergene nehrinin kirliliğine dikkat çekmiştir. Kirliliğin olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtmesi sebebiyle Edirne Valiliği tarafından açığa alınmıştır. Her türlü kanser olgusunda genetik yatkınlık ile birlikte çevre faktörlerinin etkisi vardır. Meslektaşımızın açıklaması bilimsel, mesleki gözlem ve projeksiyonlara dayalı son derece doğru bir açıklamadır. Halkın sağlığını ilgilendiren aynı açıklamaya bizler de katılıyoruz. Biz hekimler, mesleğimizin bize verdiği kamusal sorumluluk gereği, insanların önce hastalanmamasını sağlayan ve bunun için her türlü koruyucu ve önleyici tedbirleri alan meslek grubuyuz. Halkımızı doğru bilgilendirmek durumundayız" dedi.

Türkiye’de son yıllarda kanser vakalarının arttığını söyleyen Şahin, "2011 yılındaki soru önergesine zamanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın verdiği cevapta, 9 yılda kansere yakalananların sayısının yaklaşık 3 kat arttığı, 2002 yılında kanser hastası sayısı 85 bin 939 iken bu rakamın 2010 yılında 214 bin 131’e yükseldiği belirtilmiştir. Olumsuz çevre şartlarının giderek halk sağlığını kötü yönde etkilediği bir gerçektir. Meslektaşımız Dr. Dilek Tucer’e yapılan bu yasa dışı, hukuk dışı uygulamayı kınıyoruz. En kısa zamanda görevine iadesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın