TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bari bayramda meşgul etmeyin

Eskişehir 112 Acil Servisi'ne gelen gelen çağrıların yüzde 80'inin asılsız olduğuna dikkat çeken ve Ramazan Bayramı'nda vaka sayısında artış yaşandığına işaret eden yetkililer, vatandaşlardan 112 Acil Servis Hattı'nı boş yere meşgul etmemelerini istedi.
Bari bayramda meşgul etmeyin
ESKİŞEHİR / İHA - Sağlık konusunda 7 gün 24 saat hizmet veren 112 Acil Servis ekipleri, bir taraftan sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara ulaşmaya, adli vakalara yetişmeye çalışırken, bir taraftan da asılsız çağrıların yoğunluğu ile mücadele ediyor. Eskişehir'de Sazova Mahallesi'nde bulunan 2 hekim ve 6 operatörle hizmet veren İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi, aynı anda 9 operatörle çağrı karşılayarak vatandaşla iletişime geçiyor. Şehirde çeşitli yerlerde bulunan istasyonlardan vakaya çıkan ekiplerin tamamı harita ekranlardan kontrol edilirken, merkeze günde ortalama 2 bin çağrı geliyor. Gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan 112 personelleri, günlük merkeze gelen 2 bin çağrıdan bin 800'ünün asılsız olmasına rağmen, asılsız çağrı yapan vatandaşlara bile büyük bir nezaketle yanıt veriyor.

“112 OLARAK RİCAMIZ; BAYRAM DÖNEMLERİNDE GEREKSİZ ÇAĞRILARIN AZALMASI”
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Komuta Kontrol Merkezi Sorumlusu Seçil Kıran Biçer, Ramazan Bayramı’nda vaka sayısının arttığına dikkat çekti.

Merkeze gelen 2 bin çağrıdan sadece 150-200’ünün gerçek vaka olduğunu, gerisinin ise asılsız çağrılar olduğunu anlatan Biçer, “Biz burada komuta kontrol merkezinde 2 hekim, 6 operatörle hizmet veriyoruz. Aynı anda 9 operatör çağrı karşılayabilir durumda. Harita ekranlarımızda ekiplerimizin tamamını takip edebilir durumdayız. Günlük yaklaşık 2 bin kadar çağrı alıyoruz. Bunların ortalama 150-200 arası vaka olarak değerlendiriyoruz. Çağrıların büyük bir çoğunluğu asılsız aslında. Kartsız aramalar, çocukların aramamaları gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bayram ve uzun tatil dönemlerinde yolda çok fazla kişi olduğu için kazalar meydana geliyor. Bu nedenle bayram dönemlerinde yoğunluğumuz artıyor. Yine Ramazan Bayramı’nda malum diyabet hastaları vesaire gibi bu tarz medikal vakalarımızın da artma durumu var. Zaten yoğunluk çok fazla olduğu için gereksiz çağrılar bizi çok fazla oyalıyor. O yüzden 112 olarak ricamız; bayram dönemlerinde gereksiz çağrıların ya da çocukların eline verilen telefonların azalması yönünde” dedi.

Biçer ayrıca, Ramazan Bayramı'nda ekiplerin özverili bir şekilde çalışacağını da sözlerine ekledi.
Yorum Yazın