TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Barış Aydın, 'AK Parti refahı artırdı, gelir dağılımını iyileştirdi'

Ak Parti Ankara 1. Bölge Adayı Aydın TÜİK Araştırması’nın, AK Parti dönemindeki kalkınma ve büyüme sürecinde sağlanan gelir artışı ve gelir dağılımındaki iyileşmeyi ortaya koyduğunu belirterek, Bu veriler, istikrarın Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir dedi.
Barış Aydın, 'AK Parti refahı artırdı, gelir dağılımını iyileştirdi'
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - Barış Aydın yaptığı açıklamada, TÜİK’in “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması” verilerini değerlendirdi. Aydın, 2006 yılında 6 bin 395 TL olan ortalama fert başına yıllık eş değer hane halkı kullanılabilir gelirinin yüzde 127,6 oranındaki bir artışla 2014 itibariyle 14 bin 553 liraya çıktığına işaret etti. Gelir dağılımı bozukluğunu gösteren Gini katsayısının ise aynı dönemde 0,428’lik düzeyinden 0.391’ye indiğine dikkat çeken Aydın, “Gini katsayısı sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımında eşitliği, 1’e yaklaştıkça gelir dağılımında bozulmayı gösterir” dedi. Aydın, “TÜİK’in yaptığı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları, Türkiye’de AK Parti döneminde sağlanan kalkınma ve büyüme sürecinde vatandaşlarımızın gelir düzeyindeki artışa ve gelir dağılımındaki iyileşmeye işaret etmektedir. Bu veriler; istikrar olgusunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

EN YÜKSEK GELİR ANKARA’DA
Araştırmanın 26 İstatistiki Bölge Birimi bazındaki verilerinin de Ankara için önemli bir durumu ortaya koyduğuna işaret eden Aydın, Başkent’in, 20 bin 446 liralık kişi başına yıllık ortalama kullanılabilir gelirle Türkiye’nin en zengin ili olduğunu belirtti. Aydın, kişi başına gelirde Ankara’nın Türkiye ortalamasının yüzde 40 üzerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Fert başına gelirde Ankara’yı, 19 bin 62 lirayla İstanbul ve 16 bin 935 lirayla İzmir’in izlediğini belirten Aydın, şöyle dedi:
“Ankaralının ortalama geliri İstanbul dâhil tüm illerin üzerine çıkmıştır. Uzun yıllardır Ankara iş dünyasının aktif bir üyesi ve bir Ankara sevdalısı olarak bundan onur duydum ve mutlu oldum. Ankara, son yıllarda hızlı bir sanayileşme ve kalkınma sürecine girmiştir. Biz bu kalkınma ivmesinin önümüzdeki dönemde artarak süreceğine inanıyor, bunun için çalışıyoruz. Ankara’nın 5,2 milyonluk nüfusunun yarıdan fazlasını 30 yaşın altındaki gençler oluşturmaktadır ki genç dinamik nüfus en büyük sermayesidir. Kalifiye işgücü, özellikle Sincan, Kazan, Polatlı, Yenimahalle’de büyüyen sanayi alt yapısı, 7’si faal 12 OSB’si, 21 üniversitesi, kaliteli eğitim kurumları, 6 teknoparkı, artan üretim ve ihracat kapasitesi, sağlık turizmi alanındaki güçlü potansiyeli ve tamamlanacak YHT ve otoyol ağlarının kavşağındaki konumu ile bir dünya metropolü olma yolunda hızla ilerlemektedir.”
Yorum Yazın