TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Barış için gösterilen duyarlılık ödüllendirildi

Sosyal Gelişim Enstitüsü, Ortadoğu Ticaret Borsası ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Barış programları çerçevesinde Nişantaşı Üniversitesi Barış Ödülü’ne layık görüldü.
Barış için gösterilen duyarlılık ödüllendirildi
İSTANBUL / İHA - Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Barışa Dua ve Kadir gecesi” İftar programı kapsamında düzenlenen ödül töreninde, Kadir Gecesi’nin anısına, Barış Süreci’ne yapmış oldukları katkıdan dolayı Şırnak Valisi başta olmak üzere iş adamlarına, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve Üniversite Rektörlerine teşekkür ve barış plaketleri takdim edildi. Barışa ve barış sürecine katkısı olanların ödüllendirildiği törende, Dicle Nehri Kenarında “Barışa Dua ve Kadir Gecesi” adı altında 600 kişilik bir iftar yemeği verildi.

“Barışa Dua ve Kadir Gecesi” iftar programının açılış konuşmasını yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, dünyanın pek çok coğrafyasında yaşanan acıların, gözyaşların, şiddetin ve ölümlerin son bulmasının tek temennileri olduğuna vurgu yaptı. Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı, “Son 30 yıldan bu yana başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin tümünü kapsayarak büyük can ve mal kaybına sebebiyet veren bu sorununun çözümüne ilişkin barışçıl ve objektif tüm yaklaşımlara iş adamları olarak her zaman destek vereceğimizi beyan ediyoruz. Sorun silahla değil müzakere ile çözüm bulsun ve artık analar ağlamasın. Kendi aramızda sağlayacağımız kardeşlik ve huzur gelecek nesillerimize bırakacağımız en değerli miras olacaktır” dedi.

Cizre’de bir tarih yazmanın ilk harfleri için buluştuklarını ifade eden Orta doğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar, “Bizler burada bugün sadece bedenlerin değil ruhların bir kez daha abdest alması için bir araya geldik. Şırnak ve Cizre TSO Başkanlarımızla bu programı konuşurken bu programda hiç kimsenin markasal anlamda, reklam anlamında ya da herhangi bir menfaat anlamında değil, yüreği ile ortaya çıkıp Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı’nın dediği gibi “Lanet olsun İsrail’e, lanet olsun Işid’e, lanet olsun kan dökenlere “ demeye geldik. Halkların ve hakların kardeşliği sloganına son nefesimizi verene kadar gerek biz iş dünyası temsilcileri gerek sivil toplum kuruluşları, gerek üniversitelerimiz bir şeyi bütün Türkiye’ye değil sadece tüm dünyaya vereceğimiz bir mesaj olarak idrak ediyoruz. O da şudur; Cizre bir örnektir” ifadelerine yer verdi.

Yurtdışı seyahati nedeniyle geceye katılamayan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Kerem Alkin adına ödülü alan Caner Otrakçı, Rektör adına yaptığı açıklamada, “Barış Ödülü’nün ve bu tarz organizasyonların insanlık adına güzel şeylerin yaşanması, umutların yeniden yeşermesi ve barış süreciyle birlikte atılan kardeşlik ve sevgi tohumlarının ekilmesine daha da büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Bu güzel gece için başta Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kez daha zor ve çalkantılı bir süreçten geçen Ortadoğu coğrafyasında, ülkeler arasındaki ilişkiler giderek keskinleşiyor. Rehabilitesinin giderek zorlaştığı Ortadoğu’da ülkelerin bağımsız bir şekilde varlıklarını sürdürebilmesi için tek çarenin toplumsal çatışma riskini giderip kardeşliğimizi güçlendirerek, birlikte hareket edebileceğimiz politikalar üretme olduğunu düşünmekteyim. Türkiye’nin bu süreçte içeride yaşadığı gerek makro, gerekse toplumsal sorunların çözümü, parti üstü siyaset yaparak birlikte hareket etmekten geçmektedir” dedi.

Otrakçı, “2023 hedefleri çerçevesinde hepimizin önünde uzun bir yol bulunmakta. Özellikle STK’lar ve sanayi ve ticaret odalarının önümüzdeki 10 yıllık süreçte sorumlulukları çok büyüktür. Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak elimizden geldiğince STK ve sanayici odalarıyla iç içe olmayı sürdürecek, hedeflere birlikte ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Yolumuz uzun ancak bu tarz etkinlikler gösteriyor ki, birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin başaramayacağı hiçbir hedef yoktur” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın