TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Barış kapsülü 10 yıl sonra açıldı

Çanakkale Kara Savaşları etkinlikleri kapsamında Avusturalya'dan Gelibolu'ya 2005'te gönderilen mektup, şiir, gazete kupürü, kitap ve künyeleri barındıran barış kapsülü, 100. yıl etkinlikleri kapsamında açıldı.
Barış kapsülü 10 yıl sonra açıldı
ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu Belediyesinin Avustralya'daki kardeş şehri olan Albany Belediyesinin başkan yardımcısı Greg Stocks ile eşi Emirate Stocks, Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın daveti üzerine Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri için Gelibolu'ya geldi.

Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı ziyarette, Albany Belediyesinden 2005'te gönderilen "barış kapsülü" açıldı. Kapsülden çıkan, o dönemdeki Albany yerel yöneticilerinin mektupları, öğrencilerin şiirleri, gazete kupürleri, kitaplar ve künyeler davetlilere gösterildi.

Belgeler içinde o tarihte 10 yaşında olan Avustralyalı bir öğrencinin kaleme aldığı ve "Dünyada artık savaş istemiyoruz" sözleriyle vurgu yaptığı şiir, Özacar ve konuk heyetin ilgisini çekti.

Stocks, konuşmasında Gelibolu'dan gönderilen "barış kapsülü"nün de Albany kentinde bugün açılacağını söyledi.

Kardeş kentlerinin temsilcilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özacar, Albany'ye 2010'da gittiğini ve orada unutulmaz anlar yaşadığını ifade etti.

O tarihte, Barış Parkı açılışı, Atatürk Anıtı ziyareti ve Şafak Töreni programlarında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Özacar, "Davetimize olumlu yanıt verip sizler de bizleri onurlandırdınız. Ne mutlu ki dün bu topraklarda savaşanların torunları, bugün bu topraklarda kardeş oldu. Ziyaretinizin iki kent arasında var olan kardeşlik ilişkilerine daha da değer katacağı inancını taşıyorum" dedi.

Daha sonra Özacar ile Stocks, birbirlerine hediyeler verdi.
Yorum Yazın