TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Barış mesajları Ayvalık'tan verildi

Ege Barış ve İletişim Derneği ile Ege’de Birlikte Varolma ve Barış Derneği (SİNİPAKSİ) tarafından düzenlenen Türk-Yunan ilişkilerinde yeni politikalar, yeni yaklaşımlar konulu toplantı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirildi.
Barış mesajları Ayvalık'tan verildi
BALIKESİR / İHA - Ayvalık’taki toplantıya Midilli ile Türkiye’den çok sayıda davetli katıldı. Yabancı konukları Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nda Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri karşıladı.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer de heyetle öğle yemeğinde bir araya geldi. Gençer, “Bugün bu salonda bulunanlar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk kardeşlik adımını başlatan ve onun mücadelesini yapan değerli insanlardır. Yunanistan’da bir iktidar değişikliği oldu. Öncelikle komşumuz Yunanistan’a bu değişimin hayır getirmesini, işlerin bir an önce düzelmesini ve Türkiye ile olan barış sürecinin daha hızlandırılmasını diliyorum. Buradan konuşurken herkesi görebiliyorum, ama kimin Yunan, kimin Türk olduğunu ayırt edemiyorum. Bu insanlar barışı isteyen insanlar. Bu insanlar günümüzde zor şeyi isteyen insanlar. Günümüzde barış maalesef zor olmaya başladı ama bu yürekli insanları kutluyorum. Tekrar Ayvalık’a geldikleri için teşekkür ediyorum. Barışı bir kere daha bu insanların burada yapacakları konuşmalarla tesis edeceklerine ve buradan yayılacak olan ışıkla barışın geleceğine inancındayım”.

6 ana başlık altında toplanan konuların konuşulduğu toplantıda dostluk ve barış mesajları verildi. Sanat Fabrikası’ndaki toplantıda, Yunanistan’daki son seçimlerden sonra oluşan yeni politika değişikliği çerçevesinde Türk-Yunan ilişkileri, turizm, gençlik, kültür, ticaret, spor alanlarında karşılıklı değişim, göçmenler ve mülteciler ile ilgili insani yaklaşım çerçevesinde yapılacaklar, Ege denizindeki boğulmaların engellenmesi, her iki ülke vatandaşlarının serbest dolaşım konusundaki sınırlamalar ve kardeş şehir konuları görüşüldü.
Yorum Yazın