TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başbağlar katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları iftarda biraraya geldi

Başbağlar katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları, katliamın 22’inci yıldönümünde Fatih’te kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.
Başbağlar  katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları iftarda biraraya geldi
Ali Sürüm - İSTANBUL / İHA - Fatih Belediyesi ve Başbağlar Derneği, 22 yıl önce Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları için iftar programı düzenledi. Fatih Camii önünde kurulan iftar sofrasına binlerce vatandaş katıldı.

İftar öncesi hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit okundu, ardından katliamın gerçeklerini gözler önüne seren bir sinevizyon izlendi. Ezan vaktinin gelmesi ile birlikte dualarla oruçlarını açan vatandaşlar yakınları için dua etti.

“BAŞBAĞLAR DOSYASININ YENİDEN İNCELENEREK SONUÇLANDIRILMASINI BEKLİYORUZ"
Başbağlar katliamına duyarsız kalındığını ifade eden Başbağlar Köy Derneği Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, olayın bir an önce sonuçlandırılması isteğinde bulundu. Dikkaya, “Sivas ve Başbağlar katliamları birlikte inceleniyorken, 2014 yılında Sivas sonuç raporu açıklandı fakat Başbağlar’la ilgili bir sonuç çıkmadı. Başbağlar dosyasının devlet denetleme kurulu tarafından tekrar incelenerek sonuçlandırılmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

"İNSANLARIMIZI HAYATA KAZANDIRMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"
İftar sofrasında şehit yakınlarını ağırladıklarını belirten AK Parti 2'inci Bölge milletvekili Adayı Muharrem Baltacı, “Hepsiyle birlikte 5 Temmuz ruhunu yeniden yad ettik. Fakat içimizi yakan diğer tarafı ise 2 Temmuz Madımak Katliamını anan kalemler maalesef Başbağlarımıza bu kadar duyarlı bakmıyorlar” dedi.

Katliamın yaşandığı gün olay yerinde olduğunu belirten Baltacı, “5 Temmuz günü köye yeni gitmiştik. Benim yaşım 13’tü ama ben o yaşta baba olduğumu hissettim. 13 yaşımda bir çocuğu ve eşini kaybetmiş bir kadını nasıl ayakta tutabilirim diye mücadele ettim. Bugün insanlarımızı hayatta tutabilmenin, onları hayata kazandırabilmenin mücadelesini veriyoruz. Biz nerede olursa olsun mazlumun hakkını sınır tanımadan korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın