TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Başbakan Erdoğan Mersin'de konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanlığın Filistin’deki katliamı görmediğini belirterek, İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.
Başbakan Erdoğan Mersin'de konuştu
MERSİN / İHA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki miting alanında yaptığı konuşmada, alanda toplananlardan 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için destek istedi.

Alandakilerden destek sözü alan Erdoğan, “Mersin kararını vermiş. Mersin inşallah 10 Ağustos'ta sandıkları patlatmaya hazır, bunu görüyorum” dedi.

Mersin’e gelip de buradan KKTC’ye selam göndermemenin olamayacağını dile getiren Erdoğan, Lefkoşa'yı, Gazimağusa'yı, Girne'yi, Güzelyurt'u, Dipkarpaz'ı selamlayarak, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıldönümünü kutladı. “12 yıldır daha önce hiç olmadığı kadar Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olduk” diyen Erdoğan, şu anda Mersin’den KKTC’ye su götürmek için çok büyük bir projenin devam ettiğini ve Eylül gibi bitmesinin planlandığını kaydederek, “Denizin altından şu anda borular inşa ediliyor. Kıbrıs davasını en güçlü şekilde savunuyoruz. Güney Kıbrıs'a tankerlerle su geliyor. Kuzey Kıbrıs da artık denizin altından döşenen borularla bizim içtiğimiz suyu içecek. Artık Kuzey Kıbrıs’ın su sıkıntısı olmayacak. Hatta isterlerse Güney Kıbrıs’a da su verebiliriz. Çünkü veren el alan elden üstündür biz bunu biliyoruz" diye konuştu.

“BUNLAR KAFATASI MİLLİYETÇİSİ”
Göreve geldiklerinde Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi Türkiye’nin milli geliri 820 milyar dolar. 230 milyar dolar nire, 820 milyar dolar nire? Devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz, yüzde 63. Şimdi tek hanelere kaldık. Türkiye’nin borcu neydi biliyor musunuz? Milli gelire oranı itibariyle yüzde 73. Şimdi yüzde 35. Yani bizden önce bu MHP, bu CHP’nin yavrusu DSP, bunların borç miktarı oranı milli gelire oranı, yani 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 100 liranın 35 lirası borç. MHP, IMF’ye 23 milyar dolar borcu vardı, öyle bıraktılar bize. 23 milyar doları biz geçen yıl sıfırladık mı? Şu anda IMF’ye borcumuz var mı? Yok.

Şimdi bizden onlar borç istiyor, 5 milyar dolar. Vereceğiz, veren el alan elden üstündür. Ayrıca, bunlar milliyetçiyiz diyorlar değil mi? Bunlar kafatası milliyetçisi. Bunlar millet için, devlet için, ülke için bir şey yapmadılar. Bakın millet bunlara bir fırsat verdi, 3,5 yıl iktidarda kaldılar, kaçıp gittiler. 5 yıllığına gelmişlerdi. Niye kaçıp gittin? Niye 5 yılı doldurmadın? Çünkü Gölcük depreminin altında ezildiler, Sakarya depreminin altında ezildiler, Düzce depreminin altında ezildiler, ayağa kalkamadılar. Merkez Bankası’nın döviz rezervini 27,5 milyar dolarla aldık, şimdi 135 milyar dolar. Milli olmak bu, milliyetçi olmak bu. Ama kafatası milliyetçisi değil ha. Vatanını, milletini seveceksin, devletini diğer devletlere karşı güçlü kılacaksın, mesele bu.”

“12 YILDA MERSİN’E 11 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK”
12 yılda Mersin’e 11 katrilyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Mersin’in 17. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yaptığını, Akdeniz Oyunları için Mersin’e 500 trilyon yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu kapsamda 11 yeni tesis yaptıklarını, söz verdikleri gibi Mersin’e 25 bin kişilik modern bir stadyum kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, “Şu anda Türkiye’nin dört bir yanını yüksek hızlı demiryolu ağlarıyla örüyoruz. Karaman-Konya hızlı tren projesinin yapımı devam ediyor. Bu hızlı tren hattı Mersin’e gelecek. Mersin ile kalmayacak Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e kadar gidecek. Şimdi Mersin Limanı için Tırmıl’da bir yük merkezi yaptık. Mersin’e Yenice’de Türkiye’nin en büyük lojistik merkezini yapıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı devam ediyor. Müteahhit firmanın bir takım kredi problemleri var. Bu nedenle inşasında bir aksama oldu ama firma sorunlarını çözüp vaat edilen sürede inşallah bu havalimanını bitirecek. İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olarak faaliyette olacak ama daha sonra bunu 30 milyon çıkaracağız. Aynı şekilde Kazanlı bölgesinde hayata geçireceğimiz 10 bin yatak kapasiteli turizm bölgesiyle ilgili olarak kamulaştırma sorunları var. Bunları aşıp, projemize başlayacağız” şeklinde konuştu.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yıkılarak TOKİ tarafından AVM yapılacağı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, “Şu stadyumla ilgili bazı dedikodular üretiyor muhalefet, ‘burada AVM yapacaklar’. TOKİ’nin burayla ilgili henüz vermiş olduğu bir karar yok. Tabi bunların hayatı hep iftirayla yalanla takiyyeyle geçmiş. Şimdi burada da böyle bir ifade kullanarak, ‘acaba biz AK Parti iktidarını nasıl zayıflatırız?’ Statla ilgili verilmiş bir karar yok, söylenen yalan. Bu yalanlara kulak asmayın. Biz ihtiyacı neyse o şehir için onu yaparız” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Sahil Yolu’nun büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Erdoğan, Boğsak tünelinin yapımını bitirdiklerini, Mersin-Karaman karayolu bağlantısını büyük bir kısmını bölünmüş yol olarak tamamladıklarını söyleyerek, “Kalan kısmını da iki yıla kadar tamamlıyoruz. Toroslar ilçesindeki Korukant Mahallesi’nde inşa ettiğimiz ve toplamda 6 ihtisas alanından oluşan şehir hastanemizin inşası sürüyor. Burası tamamlandığında her türlü ihtiyaca cevap veren bir sağlık kampüsü olarak hizmet sunacak” dedi.

“HANGİ YÜZLE ADAYIMIZA OY VERİN DİYECEKLER”
Yaptıklarıyla, eserleriyle konuştuklarını, muhalefetin ise sadece laf ürettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti. “Allah nasip eder de milletimin teveccühüyle cumhurbaşkanlığına seçilirsem Mersin’de devam eden tüm yatırımların, tüm projelerin takipçisi olacağım. Hiçbir yatırım, hiçbir proje atıl kalmayacak. 10 Ağustos’ta Türkiye’de bir ilk yaşanacak. 10 Ağustos’ta sandıklar tarih yazacak. Çünkü tarihimiz boyunca milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı yok. İlk defa seçiyoruz. Buna CHP, MHP karşı çıktı, şimdi hangi yüzle milletin karşısına çıkıp da ‘adayımıza oy verin’ diyecekler. Siz, millete güvenmiyorsunuz ki, milletin egemenlik hakkını tarih boyunca elinden aldınız. CHP, bu demektir.”

Erdoğan ayrıca, AK Parti Mersin Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle yurt dışında ameliyat olduğunu ve bugün Türkiye'ye döndüğünü, kendisiyle telefonla görüştüğünü aktararak, Mersinlilerden Çağlayan için dua etmelerini istedi.

“PARALEL DEVLET YOK, DEVLET İÇİNDE DEVLET YOK”
Tek millet, tek bayrak, tek vatan vurgusu yapan Erdoğan, “Ve dördüncüsüne geliyorum, paralel devlet yok, devletin içinde devlet yok. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Paralel devletin aktörleri ortaya çıkmaya başladı, Başbakanı dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, bakanları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, uluslararası görüşmeleri dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantıda bakanımı ve ilgili arkadaşları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bunların okullarında çocuklarını okutanlar varsa alsın, bunların dershanelerinde çocuklarını okutanlar varsa alsın, sakın bunlara teslim etmeyin. Ramazan-ı şerif kutlu, mübarek olsun. Artık o bize veda ediyor, biz de ona veda ediyoruz. Ramazan Bayramınız şimdiden hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANACAK”
İnsanlığın Filistin'deki katliamını, orada şehit edilen yavruları görmediğini belirten Erdoğan, “700'e yakın insan öldürüldü şu ana kadar, 4 bine yakın yaralı var, hala ses çıkmıyor. Türkiye'nin sesi çıkıyor, Katar'ın sesi çıkıyor, Güney Amerika'dan sesler çıkıyor. İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunu da göreceğiz. Bunun mücadelesini Türkiye olarak vereceğiz. Dualarınızda Filistin'i, Gazze'yi, Suriyeli mazlumları unutmayın, Irak’taki Türkmen kardeşlerimizi, Libya'daki kardeşlerimizi, Mısır'daki kardeşlerimizi unutmayın, Myanmar'daki kardeşlerimizi unutmayın. Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın, Allah bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter. Milli irade, milli güç, hedef 2023. 10 Ağustos ülkemiz, milletimizi demokrasimiz için hayırlara vesile olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazın