TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başbakan Erdoğan'dan Dar Bölge seçim sistemine ilişkin açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar, vesaireler bittikten sonra 'dar bölge' sistemini Meclis'e getirebiliriz' dedi.
Başbakan Erdoğan'dan Dar Bölge seçim sistemine ilişkin açıklama
ANKARA / İHA - Cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 'Dar bölge seçim sistemine' ilişkin sorusuna Erdoğan, bu sistemin muhalefetin seçim barajı düşüncesine karşı kendilerinin öne sürdüğü 2 önemli tekliflerinden bir tanesi olduğunu belirterek, bu tekliflerden birisinin 'daraltılmış bölge' sistemi olduğunu, bu sistemde seçimin yüzde 5 olarak belirtildiğini, diğer tekliflerinin ise barajın tamamen kaldırılarak 550 bölge ve bu bölgelerin her birinden birer milletvekili çıkarılması teklifi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar, vesaireler bittikten sonra 'dar bölge' sistemini Meclis'e getirebiliriz" dedi.

Dershanelere ilişkin düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "O konuyla ilgili biz kendi görevimizi yaptık, muhalefette kendine ait olanı yapar" diye konuştu. Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü açıklamalarını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan dinlemeden birşey söyleyemem" dedi.
Yorum Yazın