• Siyaset

Başbakan Yardımcısı İşler İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail’e yönelik uyarılarda bulunulmadığı için bu İsrail’i şımartıyor. Şimdi çatışmada ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef, bir tarafta yüzlerce masum insan ölüyor ve binlerce yaralı var dedi.
Başbakan Yardımcısı İşler İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor
ZONGULDAK / İHA - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırıları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyasi tarihinde ilk defa doğrudan halkın cumhurbaşkanı seçeceği bir seçim olacağını bu anlamda son derece önemli olduğunu vurgulayan İşler, “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçilecektir. Tüm kamuoyu yoklamaları da bunun bir göstergesidir. Ancak 10 Ağustos’a kadar tüm teşkilatlarımızın çalışmalara devam etmesi lazım. Bu seçimin önemini anlatmaları lazım, Çünkü bu seçim Türkiye siyasi tarihinde ilk defa doğrudan halkın başını seçeceği bir seçim olacaktır. Bu anlamda son derece önemlidir. Seçilecek Cumhurbaşkanı da doğrudan tarihe geçecektir. Doğrusu böyle bir göreve en fazla yakışan ve layık olan şahıs tabi ki başbakanımızdır. Çünkü 2002’den bu yana devam eden yeni Türkiye inşasının bir nevi mimarıdır kendisi, bu yeni Türkiye’nin mimarı olarak halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olarak tarihe geçecektir.

İnşallah kendisini cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Türkiye yeni Türkiye inşası yoluna devam edecektir. Nasıl 30 Mart seçimleri eski Türkiye taraftarları ve yeni Türkiye taraftarları arasında geçtiyse şimdiki cumhurbaşkanlığı seçimleri de bir tarafta yeni Türkiye taraftarları yani kalkına büyüyen bir Türkiye isteyen taraftarlar ile bir tarafta eski Türkiye’yi özleyenler statükoyu gözleyenler olanlar arasında geçecektir. Onların çıkarmış olduğu adaylar var. Dolayısıyla inşallah halkımız zaten gerçekleri görüyor. Biz Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu noktayı geçmişle kıyasladığımız zaman önemli buluyoruz ama yerimizde durmuyoruz. 2023 hedefimiz var. Bizim durmaksızın 2023 hedefini gerçekleştirmemiz lazımdır. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partimiz kurumsal kimliği ile demokrat bir şekilde hareket ederek yeni bir dönemde 2015 seçimlerine hazırlanacak ve bu seçimlerden büyük bir başarı ile başarılı çıkarak yeni Türkiye ve 2023 hedeflerini sürdüreceğiz” dedi.

FİLİSTİN MESELESİ
Ortadoğu’da İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırılar üzerine açıklamalarda bulunan İşler, devlet olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını geçmişte de Yahudiler İspanya’dan sürüldüklerinde yine onların yanında olduklarını söyledi. Ortadoğu da barışın ve huzurun sağlanması için bütün tarafların gayret göstermesi gerektiğini kaydeden İşler şöyle konuştu:
“Biz Türkiye olarak biz uluslar arası camiayı harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bu konu ile ilgili kararlar ve İsrail’e yönelik uyarılarda bulunulmadığı için bu İsrail’i şımartıyor. Şimdi çatışmada ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef, bir tarafta yüzlerce masum insan ölüyor ve binlerce yaralı var. Biz Türkiye olarak daha ilk günden itibaren oradaki kardeşlerimize 15 bin gıda paketi yapıp dağıtımını yaptık. 3 bin aileye ise günlük sıcak yemek yardımında bulunuyoruz. Biz gerekse uluslararası alanda yapılması gerekeni yapıyoruz, gerekse oradaki kardeşlerimize yardımlarda bulunarak onlarında yanında olmak gayretini sürdürüyoruz. Ümit ederiz ki bu coğrafya da bir an önce sulh hakim olsun, biz ülke olarak da iç politikamızı istikrar, barış ve huzur üzerine kurmuştuk. İstiyoruz ki hem içeri de hem de dışarıda yurtta sulh dünya da sulh ilkesiyle bu barışı ve huzuru sağlama gayreti içerisindeyiz. Ama bu barışın ve huzurun gerçekleşmesi için bütün tarafların aynı gayreti göstermesi lazımdır. Bizim öteden beri her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur. Bizim geleneğimizde de bu vardır. Geçmişte de Yahudiler İspanya’dan sürüldüklerinde yine onların yanında olan biz olmuşuzdur. Bugün bu coğrafya’da mazlum vatandaşlar ve halkların yanındayız zira zalimin yanında durmak en büyük zulümdür. Kültürümüz tarihimiz ve geleneğimiz budur. Şimdi bizde bunun yapıyoruz. Bu yönde terör estiren devletler de bizim bu duruşumuzdan rahatsız oluyorlar. Varsın olsunlar.”
Yorum Yazın