TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başbakan Yardımcısı İşler, TOBB'u ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'Anayasa Mahkemesi kararı bağlayıcı olduğu için twitter açıldı. Twitter yetkilileri Türkiye’ye geldiler. Ofis açacaklar. Türkiye’deki mali yükümlülükleri yerine getireceğiz' dedi.
Başbakan Yardımcısı İşler, TOBB'u ziyaret etti
Ozan Koltuk - ANKARA / İHA - Başbakan Yardımcısı İşler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de ziyarette hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı İşler, ziyarette yaptığı konuşmada, twitter konusunda mahkeme kararının olduğu ifade ederek, “Yasal süreç devam ederken Anayasa Mahkemesi’nin kararı oldu. Bu karar Başbakanımız ve bizler tarafından eleştirildi. Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş kanununun 45. maddesinde çok açık şekilde, ‘bütün idari ve yargısal yollar tüketilmeden bireysel başvuru yapılamaz’ diyor. Bunlar bitirilmeden yapıldığı için kanuna aykırı durum söz konusu. Anayasa’nın 148. maddesinde bu konuda düzenleme var. Anayasa Mahkemesi hukuki süreç tamamlanmadan böyle bir karar aldı” ifadelerini kullandı.

Twitter ofis açması taleplerini olduğunu söyleyen İşler, şunları kaydetti:
“Bizim talebimizi bütün dünyada twitter’dan istenen, twitter’ın yaptığı engellemeler. Ama Türkiye söz konusu olduğu zamlan bir ikircikli tavrın söz konusu olduğunu gördük. Bazı ülkelerde mahkeme kararı olmadan twitter talepleri yerine getiriyor. Anayasa Mahkemesi kararı bağlayıcı olduğu için twitter açıldı. Twitter yetkilileri Türkiye’ye geldiler. Ofis açacaklar. Türkiye’deki mali yükümlülükleri yerine getireceğiz.”
Kesinlikle yasakçı bir hükümet olmadıklarını söyleyen İşler, “Yasaklarla mücadele ederek bugüne geldik. Özgürlükleri savunan bir partiyiz, iktidarız. Özgürlüklerin bir sınırı var. Herkes bu sınıra riayet etmek durumunda.
Anayasa mahkemesi de olsa, onlarda ülkenin kanunlarına riayet etmek ve saygı göstermek zorunda” diye konuştu.

TOBB Başkanı’na iade-i ziyareti yaptıklarını belirten İşler, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları Başkanlığı ile işbirliklerini konuştuklarını kaydetti. İşler, “Önümüzdeki dönemde hem TİKA hem Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ile birlikte iş dünyasının taleplerini, beklentilerini karşılamak için elimizden geleni göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

İşler, 30 Mart seçimleri sonrasında borsa ve kurlarda hareketliliğin gözlendiğini kaydederek, “Borsada endeksin yükseldiğini gördük. Kurlarda düşüş söz konusu oldu. 30 Mart seçimlerinden sonra milletimiz ‘istikrar’ dedi ve neticesinde döviz kurlarında 30 mart öncesi seviyeye ger8i döndük, borsada ciddi manada yükselişler var. Bu seçim sonuçları ekonomi için ümit verici, teşvik edici sonuç olarak ortaya çıktı. Millet olarak, ülke olarak bu gergin ortamlardan çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.

Gezi olayları gibi gerginliklerden herkesin zarar gördüğünü ifade eden İşler, istikrarın sürmesi için ellerlinden gelen hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayarak, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gergin ortamda yapılmaması lazım. Bu konudaki sicilimiz çok iyi değil. Artık gerginliklere son vermenin zamanı geldi. 30 Mart’ta milletimiz hem iktidara hem muhalefete çok güçlü bir mesaj verdi. Biz istikrar, huzur istiyoruz mesajını verdi. Bu sandığın vermiş olduğu mesajı tüm partiler alması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu ise, TİKA’nın yurtdışında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Türk iş dünyasının önünü açtığını söyleyerek, az gelişmiş ve gelişmekte olan ihtiyaç sahibi insanlara destek verilmesinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, “İnşallah önümüzdeki dönemde Başbakan Yardımcımızla, Bakanımızla beraber ilişkilerimizi daha da geliştirerek, daha fazla yurtdışında faaliyet yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın