TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kabe’si Taksim olan, kıblesi Nişantaşı olanlardan Türkiye’ye hayır gelmez, Kürtlere hayır gelmez dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan açıklama
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Karagedik Camii’nde cuma namazını kıldı. Akdoğan, cuma namazının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile birlikte fidan dikti. Akdoğan, daha sonra Karagedik Köyü Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşlara seslendi. “Türkiye 2000 yıllarda uçurumun kenarına gelmiştir” diyen Akdoğan, “12 yılda koalisyon hükümetleri Türkiye’yi adeta batırdılar. 28 Şubat sürecinde neler yaşandığını sizler biliyorsunuz. Arkasından iki büyük ekonomik kriz yaşandı ve Türkiye’yi yönetemediler. Bu beceriksizler Türkiye’yi batırıyorlardı ve millet 2002’de yönetime el koydu. AK Parti iktidarı döneminde varımız yoğumuzla hasta adamı ayağa kaldırdık. Şimdi yeni Türkiye’yi inşa etme zamanı” diye konuştu.

Devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirten Akdoğan, “Bunları yaparken hep yalnız bırakıldık. Parti kapatmayı zorlaştırmak için adım attık, ona bile bu muhalefet destek vermedi. Çözüm sürecini AK Parti başlattı. Tek başına reformlar hayata geçirdi. Ayrımcılığı ortadan kaldırdı, insanca muamele yapmaya çalıştık. Hep tek başına yaptı. Bunları hep engellediler, eskiden Güneydoğu’da bir devlet anlayışı vardı. Vatandaşını hor gören, hakkını vermeyen, şimdi bölgede hizmet eden devlet, yatırım yapan hükümet, insanlara hakkını veren hükümet, zülüm eden, baskı yapan, yolunu kesen, haraç alan, çocuğunu dağa kaldıran bir örgüt var. Bu gerçeği görmemiz lazım. Şimdi bunlar kalktılar, düne kadar bunlara her türlü hakareti yapan, Kürt meselesinde her türlü direnci gösteren, şer cephesinin taşeronu olarak piyasaya atıldılar. Kabe’si Taksim olan, kıblesi Nişantaşı olanlardan Türkiye’ye hayır gelmez, Kürtlere hayır gelmez” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın