TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Başbakanlık ofisi hazırlıkları tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açacağı İzmir’deki Başbakanlık Ofisinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
Başbakanlık ofisi hazırlıkları tamamlandı
İZMİR / İHA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Başbakanlığın bütün hizmetleri Ankara’dan ziyade burada yapılacak. Hatta bizlerin de bakanlıkların da büroları olacak. Böylece hizmetler çok hızlı bir şekilde, aksamadan buradan takip edilecek. İzmir, dünyaya açılan bir kapı olacak” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın İzmir’de açılışını yapacağı Başbakanlık Ofisi ile ilgili İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Ofisteki hazırlıkların tamamlandığını ve artık Başbakanlığın bütün hizmetlerinin İzmir’den de yürütüleceğini hatırlatan Bakan Eroğlu, İzmir’in böylece dünyaya açılacağını ifade etti.

“HİZMETLER ANKARA’DAN ZİYADE İZMİR’DEN YÜRÜTÜLECEK”
Başbakanlık ofisinin İzmir için bir fırsat olduğunu ve büyük önem taşıdığını kaydeden Eroğlu, “Başbakanlığın bütün hizmetleri Ankara’dan ziyade burada yapılacak hatta bizlerin de bakanlıkların da büroları olacak. Böylece hizmetler çok hızlı bir şekilde, aksamadan buradan takip edilecek, buradan yürüyecek. İzmir dünyaya açılan bir kapı olacak ve de dünyanın incisi olacak. Bu bakımdan Başbakanlık Ofisinin burada açılmasının apayrı bir anlamı var. İzmir’i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz. İnşallah İzmir’i şaha kaldıracağız” diye konuştu.

“OFİS, İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”
İzmir’de çok büyük projelere imza atacaklarını vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: “O kadar büyük projelerimiz var ki Başbakanımız gelince açıklayacak. EGEGEP diye yani GAP’dan (Güneydoğu Anadolu Projesi) daha büyük bir Ege Gelişim Projesi’ni burada inşa edeceğiz. Dev bir proje olacak. Bundan en çok İzmir istifade edecek. İzmir’i organik tarımda lider yapacağız. Şifalı bitkilerde üretim ve ihracat merkezi yapacağız. Termal turizmin, tabiat turizminin, sağlık turizminin, kongre turizminin başkenti olacak. Dünyanın pek çok kongresi burada yapılacak. Yani İzmir’i ticarette, sanayide, ileri teknolojide dünyaya açıyoruz. Hatta bir müjde de verdim. İzmir’i dünyaya ileri teknoloji ihraç eden bir merkez yapacağız. Bu bakımdan 5. bölge teşviklerinden istifade edecek. Dolayısıyla Başbakanlık Ofisinin açılması İzmir için bu büyük bir şans, çok büyük bir imkan.”

“TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA GÖZÜ OLMAZ”
Türkiye’nin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığından sonra en çok yatırım yapan bakanlığının başında olduğuna dikkat çeken Eroğlu, İzmir’de sulamalar, barajlar, göletler, şehir ormanları, dere ıslahları, altyapı tesisleri gibi muazzam çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Öte yandan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in bütün ilçelerini tek tek gezdiklerini ve halkla kucaklaştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bizim İzmir’in her tarafında izimiz var. Çünkü tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaz. Bizim İzmir’de her noktada, her mahallede, her ilçede izimiz var. Ya bir dere ıslahı ya bir orman faaliyeti ya baraj ya gölet ya da sulama tesisi yapmışız. Dolayısıyla İzmir’e en büyük yatırım yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan sonra biziz.”

"BAŞBAKANIN TERCİHİ ÜZERİNE DİZAYN EDİLEBİLECEK"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği’ne komşu olan Başbakanlık Ofisi’nde başbakanlık korumaları da yerini aldı. Uzun yer arayışlarının ardından Merkez Bankası binasında karar kılınan ofis için son hazırlıklar tamamlandı. Ofisin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tercihi ve isteği üzerine yeniden dizayn edilebileceği öğrenildi.
Yorum Yazın