TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Başka adayı destekleme kararımız yok

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Meclis Başkanlığı seçiminde başka bir adayı destekleme kararlarının olmadığını söyledi.
Başka adayı destekleme kararımız yok
AA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel merkezine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"TBMM Başkanı seçimine" ilişkin bir soru üzerine, HDP'nin TBMM Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın son tura kalması için temaslarını sürdürdüklerini belirten Demirtaş, Meclis Başkanlığı koltuğuna kendi adayları Fırat'ın oturmasını umut ettiklerini söyledi.

Demirtaş, "Bunun dışında henüz grubumuzda bir başka adayı destekleme tartışması yürütülmedi. Milletvekillerimiz de zaten bu konuda bir grup kararı olmaksızın, kendi iradeleriyle hareket ediyorlar. Bizim başka bir adayı destekleme gibi bir kararımız yok" değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisinin seçim akşamının ilk saatlerinden bu yana HDP karşıtlığı, HDP düşmanlığı politikası yürüttüğünü ifade eden Demirtaş, bunun MHP'nin AK Parti'ye sunduğu örtülü desteğin üstünü örtme çabasından kaynaklandığını ileri sürdü. Demirtaş, MHP'nin yaptığı her şeyin aslında AK Parti'nin önünü açma hamleleri olduğunu savundu.

Demirtaş, "Bütün bu olanlara rağmen, bütün bu söylemlere, ağır ithamlara rağmen bizim duruşumuz şudur; ülkenin sorunlarının çözümü için, yurttaşların özgür geleceği için biz Milliyetçi Hareket Partisi ile ülkenin her sorununu aynı masada oturup konuşmaya hazırız. Bizim siyasetimiz budur" dedi.
Yorum Yazın