TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Başkan Dündar, kurban satış yerlerini gezdi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların kurban bayramını huzur içinde geçirmeleri için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.
Başkan Dündar, kurban satış yerlerini gezdi
BURSA / İHA - Başkan yardımcıları Erkan Albayrak ve Yunus Şahin ile birlikte Yunuseli Kurban pazarını ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar, büyük ve küçük baş hayvan satışı yapılan çadırlarda satıcı ve vatandaşlarla sohbet etti. Bu yıl Emek, Panayır ve Yunuseli’nde kurbanlık hayvan satışı için 800’ün üzerinde çadır kurduklarını söyleyen Dündar, “Bu yıl 3 farklı noktada kurduğumuz hayvan satış alanlarında 15 bin civarında küçükbaş hayvan, 11 bin 500 civarında da büyükbaş hayvan pazara geldi. Satış yerlerinin altyapı çalışmaları tamamladık. Vatandaşların alışverişlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri için 8 iş makinası, 10 kamyonun çalışması sonucu 8 bin tonun üzerinde dolgu malzemesi yerlere serildi. Kurban satış yerlerinde her gün 3 iş makinası ve 3 kamyon ortaya çıkan pisliği temizlemek için hazır bekliyor. Veteriner hekimimiz düzenli olarak satış yerlerini dolaşarak hastalıklara karşı gerekli denetimleri yapıyor” dedi.

Osmangazi’deki kurban satış pazarlarından hem satıcı, hem vatandaşların oldukça memnun olduğunu ifade eden başkan Dündar, “Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için gerekli tedbirlerimizi aldık.

Mahallelerimizdeki 11 Pazar yerimizi kesim yeri olarak belirledik. Ayrıca Yunuseli’ndeki kurban kesim merkezinin kurulması da tamamlanmak üzere. Vatandaşlarımızın temiz ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmelerini sağlamak, oluşacak kötü görüntüyü de ortadan kaldırmak için, çöp konteynerleri ve tankerleri de, kesim alanlarının temizliğini yapmak için hazır bulunduracağız” diye konuştu.

Kurban satışı için yurdun değişik şehirlerinden gelen vatandaşlar için de bir takım düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Dündar, “Kurban satış yerlerinin içinde banyo tuvalet ve çeşmeler kurduk. Vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için bir mescit hazırladık. Herhangi bir şikayet durumunda zabıta, veteriner işleri ve temizlik hizmetleri görevlilerimiz de hazır bekliyor dedi.
Yorum Yazın