TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başkan Türkmen'den validebağ açıklaması

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tartışmalara neden olan Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan camiyle ilgili tapu ve ruhsat belgelerine ilişkin açıklama yaptı. Camiye karşı çıkanları sahtekar çevreci şeklinde niteleyen Başkan Türkmen, Bunların menfaatlerine dokunduk. O alanı 10 yıldır ücretsiz otopark olarak kullanıyorlardı dedi.
Başkan Türkmen'den validebağ açıklaması
İSTANBUL / İHA - Üsküdar’da Validebağ Korusu’nun girişine yapılması planlanan caminin inşaatına bir grup vatandaşın tepki göstermesiyle ilgili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen basın toplantısı düzenledi. Üsküdar’ın İstanbul’un merkezi olduğunu dile getiren ve ilçede yönetici olmanın zorluklarından bahseden Türkmen, caminin başka bir ilçede yapılması durumunda bu kadar gündeme gelmeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu cami örneği Silivri’de, Kağıthane’de yapılsa ülke gündemine oturmaz. Ama Üsküdar olunca ve bu yer de Validebağ olunca gündeme oturuyor. Gündem olmasında hiçbir sorunumuz yok. Ama bu konuları çarptırarak kamuoyunu yanıltmak da yanlış. Denizle kara birleşti bir anda ülke gündemi oldu. Doğru haber konusunda hepimizin hassas olması lazım.”

“CAMİ BİZİM BÜTÇEMİZLE DEĞİL, MAHALLE SAKİNLERİNİN BÜTÇESİYLE YAPILIYOR”
Cami inşaatının doğaya zarar veriliyor iddialarına da cevap veren Başkan Türkmen, “Üsküdar Belediyesi, ‘Validebağ korusunda cami yapıyor, yeşili katlediyor’ haberleri yapılıyor. Caminin Validebağ Korusu ile alakası yok. Bilerek Validebağ’a çekiyorlar. Cami korunun dışında Altunizade Mahallesi Davutpaşa Sokakta mülkiyeti belediyemize ait alanda. planda dini tesis alanı ve ruhsatlı bir cami yapıyoruz. Türkiye’de camilerin yüzde 85’i neredeyse kaçaktır. Ama biz burada ruhsatlı projesi tasdikli cami yapıyoruz. Ruhsatlı olmasına rağmen bu kadar kıyamet kopuyor, Allah muhafaza bir de ruhsatsız olsa ne olurdu. Bu cami bizim bütçemizle yapılmıyor. Bu camiyi o mahallenin sakinlerinin bütçesiyle yapılıyor” dedi.

Mahalle sakinlerinin uzun yıllardır cami istekleri olduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, inşaata karşı gelen bir grupla görüşme yaptığını açıkladı. Grup ile aralarında geçen konuşmanın detaylarını da aktaran Türkmen, “Bana geldiler, gelir gelmez ‘camiye karşı değiliz, yapıya karşıyız’ dediler. Bölgede cami yok. Kimse bize çevre duyarlılığı edebiyatı yapmasın. İstanbul’da milyonlarca ağaç dikmişiz. Emirgan’da, Göztepe’de nasıl park yapmışsak Validebağ’a da aynısını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“10 YILDAN FAZLA BEDAVA BİZİM BU ALANIMIZI OTOPARK OLARAK KULLANIYORLAR”
Cami inşatını mahallelilerden yüzde 80’i istiyor, yüzde 20’si istemiyor” diyen Başkan Türkmen, yüzde 20’nin neden karşı çıktığını da açıkladı. Türkmen, “İnsanların menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Bunlar sahtekar çevreciler, bunlar Çamlıca Camii’ne de karşı çıktılar. Bunların menfaatlerine dokunduk. 10 yıldan fazla bedava bizim bu alanımızı otopark olarak kullanıyorlar. Ne çevreciliği. Otoparklarını ellerinden alıyoruz. Bu milletin malını sen otopark olarak kullanamazsın. Otoparkları elden gidiyor bir de cami olunca ezan olunca bunlar değişiyor. Vatandaşın talebiyle tapulu arsamıza ruhsatlı cami yapıyoruz. İşin çevrecilikle duyarlılıkla alakası yok, Validebağ ile alakası yok. Mahalle arası sokaktaki tapulu yerimiz” dedi.
Yorum Yazın