TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başkanlık dördüncü tura kaldı

TBMM'nin 26. başkanını belirlemek için yapılan üçüncü tur oylama işlemi tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda da 4 aday başkanlık için nitelikli çoğunluğu sağlayamazken, dördüncü turda en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlık için yarışacak.
Başkanlık dördüncü tura kaldı
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - TBMM'nin 26. başkanını seçmek için Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Dün yapılan ilk iki turdan sonuç çıkmamasının ardından üçüncü turda da herhangi bir aday aranan salt çoğunluğu sağlayamadı. Ardından dördüncü tura geçildi. AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turunda 548 milletvekili oy kullandı. Üçüncü tur sonuçlarına göre İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 aldı. 2 oy boş kullanıldı, geçersiz oy ise yok. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlık yarışını kaybetti.

TBMM'nin yeni başkanının kesin olarak belirleneceği dördüncü turda en çok oyu alan İsmet Yılmaz ile Deniz Baykal yarışacak ve en çok oyu alan aday TBMM'nin 26. başkanı olacak.
Yorum Yazın