TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başkomutan Erdoğan ilk kez Zafer Bayramı kutlamalarında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamalarına Başkomutan sıfatıyla ilk kez katıldı.
ANKARA / İHA - Sabah saatlerinde Anıtkabir’de başlayan tören, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen resmi geçit töreniyle devam etti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, yüksek yargı organlarının başkanları, bazı bakanlar, kuvvet komutanları, jandarma genel komutanı ile yabancı misyon şeflerinin yanı sıra çok sayıda üst düzey askeri yetkili ve vatandaşlar katıldı.

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği tören, sancak geçişinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Onur Taburu’nu denetlemesiyle başladı. Orgeneral Özel, atlı süvariler ve jandarma motorize ekiplerinin eşliğinde yaptığı denetimin ardından vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokoldeki yerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan biri bayan iki genç subay birer konuşma yaptı.

PARAŞÜTÇÜLER İLK KEZ CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNU TAŞIDI
Konuşmaların ardından geçit töreni, Hava, Kara, Deniz ve Özel Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarından oluşan TSK Paraşüt Timi’nin 3 bin metreden yaptığı atlayışlarla başladı. Paraşütçüler, atlayışlarında Türk bayrağı, Atatürk posteri, kuvvet komutanlıklarının flamalarını taşıdı. Cumhurbaşkanlığı forsu ise ilk kez paraşütçüler tarafından taşındı.

TSK Armoni Mızıkası ve Hava, Kara, Deniz ve Jandarma bando takımlarından oluşan karma bandonun yerini almasının ardından birliklerin geçişi başladı. Törende sırasıyla tören kıta komutanı ve karargah askerleri, gaziler ile kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın oluşturduğu TSK Onur Taburu, Kara Harp Okulu Boru Trompet Takımı ile Kara, Deniz, Hava Harp okulları öğrenci taburları, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini temsil eden askerlerin yer aldığı Tarihi Bölük, Barış Gücü için eğitilen askerler, Atlı Tören Kıtası, Genelkurmay Mehteran Bölüğü, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği ile Operasyon ve Arama Kurtarma Taburu, Topçu Taburu ile Tank Taburu Görev Kuvveti ve Mekanize Piyade Bölüğü geçiş yaptı.

Geçiş töreni esnasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı helikopterler ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16 ve F-4 uçakları gösteri uçuşu yaparken, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait helikopterler de hipodrom üzerinde uçtu. Ayrıca Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ATAK taarruz helikopterleri de ilk kez Zafer Bayramı törenlerinde yer aldı.

TÜRK YILDIZLARINDAN NEFES KESEN ŞOV
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ankara’da yapılan törende, Türk Yıldızları nefes kesen bir şova imza attı. Törenin son kısmında ise Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu, Türk Yıldızları bir gösteri uçuşu yaptı. Protokoldekilerin dikkatle izlediği gösteri vatandaşların da büyük beğenisini kazandı.

TÖRENDEN NOTLAR
Protokol tribününde Resmi geçit töreninin ardından gözler protokol tribününde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tokalaşmak için hamle yaptığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu hareketine karşılık vermedi. Erdoğan da da ani bir kararla yerine oturdu.
Yorum Yazın