TİC Holding Header
  • USD 32.394
  • EUR 35.069
  • Altın 2325.102
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Batı Şeria'da gerginlik

El-Halil'de El-Arrub Mülteci Kampı'nı basan İsrail askerleriyle Filistinliler arasında arbede yaşandı.
Batı Şeria'da gerginlik
RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'da yer alan El-Halil kentindeki El-Arrub Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleriyle Filistinliler arasında arbede yaşandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri bu sabah, El-Arrub Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. İsrail askerleri, baskına tepki gösteren Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Filistinli gençler ise askerlere taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.

Bölgede faaliyet gösteren sağlık ekipleri, yaklaşık 20 kişinin, askerler tarafından atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini belirtti.

Son 12 saatte 16 kişi gerçek, 76 kişi de plastik mermiyle yaralandı
Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, son 12 saatte Kudüs ve Batı Şeria'da yaşanan gerginliklerde 16 Filistinlinin gerçek, 76 Filistinlinin de plastik mermi ile yaralandığı, 136 kişinin de gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığı belirtildi.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle Eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.
Yorum Yazın