TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Batman'da Hasankeyf uygarlık defilesi

38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Batman’da düzenlenen Hasankeyf uygarlıklar defilesiyle 2 bin yıl öncesine ait insanların giyim tarzı sahneye taşındı.
Batman'da Hasankeyf uygarlık defilesi
Ozan Koltuk - BATMAN / İHA - 50 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan Hasankeyf uygarlıklar defilesinin tasarımını Süleyman Güneş, sanat danışmanlığını ise Hamdullah Güneş adlı iki kardeş yaptı. Sanat danışmanı Hamdullah Güneş, 'Hasankeyf'i daha iyi nasıl pazarlayabiliriz?' diye 'Hasankeyf uygarlıklar defilesi' adlı defile hazırladıklarını belirterek, bu defile ile yaklaşık 2 bin sene önceki kıyafetleri yapıp sunduklarını söyledi. Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen defilede çeşitli uygarlıklara ait hazırlanan tasarımlar kız meslek lisesi öğrencileri tarafından sunuldu.

Defilenin Sanat Danışmanı Hamdullah Güneş yaptığı açıklamada, Hasankeyf'te geçmiş uygarlıkların belli sembollerini kullanarak bu koleksiyonu hazırladıklarını söyledi. Güneş, “Bunları yaparken biraz zorlandık ama gerçekten değdi. İşin zor kısmını atlattık, sahne kısmı insanların sahiplenmesi bizi sevindirdiği, bu defile yaklaşık 1.5 ayda hazırlandı. Defileyi izleyenler kendilerini bir tarihi filmin içinde hissettiklerine şahitlik etti. Bu da bizi sevindiriyor. Biz işe sanatsal yönü ile bakıyoruz. Batman'a ne kazandırabiliriz. Geçen sene '4 Mevsim 7 bölge mozaik' defilesini, Batman insanın petrolün bulunması ile beraber göçünü anlatmıştık. Şimdi ise Hasankeyf'i daha iyi nasıl pazarlayabiliriz diye uygarlıklar defilesi ile yaklaşık 2 bin sene önceki kıyafetleri yapıp sunduk” dedi.

Defileyi sunan kız meslek lisesi öğrencileri ise, sahnede biraz heyecanlandıklarını söyleyerek eski kıyafetleri sergilemekten memnun olduklarını söyledi.
Yorum Yazın