• Genel

Bayrağı alan bu yıl da değişmedi

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarında yağlı direkten bayrağı alan kişi bu yıl da değişmedi.
Bayrağı alan bu yıl da değişmedi
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, denize kıyıları olan tüm yerleşim bölgelerinde çeşitle tören ve etkinliklerle kutlanırken, Erdek’te yarışmalarla süslenen etkinliklerde büyük coşku yaşandı. Akşam saatlerinde iskelede gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra, protokol mensupları, jandarma botuna binerek denize çelenk bıraktı. Ardından, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, farklı kategorilerde yüzme yarışmaları gerçekleştirildi. Heyecanlı anların yaşandığı yüzme yarışlarının ardından, günün en çok beklenen yarışması başladı. Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında birbirleriyle yarışan 18 yaş üstü erkekler, izleyenlerin yüreklerini hoplattı.
Gres yağıyla kaplanan direğe basar basmaz kayarak denize düşen yarışmacılar, tekrar tekrar karaya çıkarak direkteki bayrağı indirmeye çalıştı. Bayrak, uzun süre direkten alınamayınca, görevliler direğin boyunu alçalttı. Daha sonra, geçen senenin şampiyonu Şafak Erer, direkten bayrağı aldı. İzleyenlerden büyük alkış toplayan Erer, kupasını ve altın madalyasını protokol mensuplarından aldı. Kendisine Türk bayrağı hediye edilen Şafak Erer, bayrağı öptükten sonra geri verdi. Yarışmaların ardından kutlamalar sona erdi.
(İHA)
Yorum Yazın