TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Bayram tatili turizm firmalarının yüzünü güldürdü

Kurban bayramı turizm firmalarının yüzünü güldürdü. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki firmalar, ek seferlerle talebe cevap vermeye çalışıyor.
Bayram tatili turizm firmalarının yüzünü güldürdü
BURSA / İHA - Bayram tatilinin 5 gün olması dolayısıyla vatandaşlar en çok Akdeniz ve Ege kıyılarını tercih ediyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kurban bayramı öncesi yoğunluk devam ederken, yaşanan yoğunluğun havaların soğuması sebebiyle Akdeniz ve Ege kıyılarının dışındaki illere kaydığı açıklandı. Otobüs terminalinde koşuşturmaca yaşanırken, işletmeciler ise ek seferler başlatarak müşterilerin taleplerine cevap vermeye çalışıyor.

Otobüs ile yolculuk yapmayı tercih eden tatilcilerin bir kısmının bilet işini son güne bırakması yazıhaneler önünde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Pamukkale Turizm Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Mustafa Sönmezay, Bursa Terminali’nin yoğun dönemlerinden birini daha yaşadığını söyledi. Yoğunluktan memnun olduklarını kaydeden Sönmezay, "Yolcuların taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bayram öncesi yoğun mesai harcıyoruz. Bu yoğunluktan biz memnunuz. Beklediğimiz yolcu sayısına ulaştık" dedi.

Kurban bayramına sayılı günler kala başlattıkları seferlerin büyük kısmının dolduğunu belirten Sönmezay, "Geçen bayrama göre sefer sayılarımız da ciddi artış var. Geçen bayram havaların sıcak olması dolayısı ile vatandaşlar Ege ve Akdeniz’i tercih ediyordu. Bu dönem diğer illerimize de ilginin olduğunu gördük. Yolcularımız bu bayram tatilden çok aileleriyle birlikte zaman geçirmeyi tercih etmiş. Biz şu anda bütün seferleri karşılamak için gece gündüz çalışmalarımızı yapıyoruz. Sefer sayılarımız yüzde 50 arttı. Rezervasyonlarımız üst seviyeye çıktı. Tatil bitine kadar yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Bu bayram yolcularımıza ikramlarımızın haricinde küçük sürprizlerimiz olacak” diye konuştu.
Yorum Yazın