TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

BBP Genel Başkanı Destici Karabük'te

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimlere 20 partinin katıldığını, seçim yardımının ise sadece 3 partiye yapıldığını söyledi.
BBP Genel Başkanı Destici Karabük'te
İHA - 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından Safranbolu’da gerçekleştirilen ‘5. Safranbolu Kongresi’ne katılmak üzere Karabük’e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti.
İl Başkanlığında gazetecilere gündemi değerlendiren Destici, iki sene önce seçim kanunu ve siyasi partiler yasası ile ilgili tekliflerini hem iktidar hem de muhalefet partisine sunduklarını belirterek, “Yüzde 10’lık seçim barajı kaldırılmasının dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Demokrasi, Krallık ve başkanlıkla yönetilen hiçbir ülkede yok, sadece Türkiye’de var. Seçimlere doğru gidiyoruz ve 528 milyon 3 partinin kasasına gidiyor. Bu paranın üçte ikisi seçim yardımı. 180 milyonu hazine yardımı geri kalanı ise seçim yardımı. Seçime 20 parti giriyor ama yardımı sadece 3 parti alıyor. Milli irade ve sandık diyoruz. Elbette milli iradeye razı oluruz ama, sandığı daha meşru ve demokratik hale getirmemiz lazım. Sandıkta en etkili siyasi partilerin başında BBP gelecek. Türkiye’de seçim sonuçlarına ve parlamento dağılımına en çok etki eden parti BBP olacak” dedi.

Devlet Başkanlığı yani başkanlık sistemine geçişte milleti yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Destici, “Açık bir şekilde çözüm sürecinde olduğu gibi nasıl bir Başkanlık olduğu konusunda millet tam aydınlatılmadı. Başkanlık sistemi arzusu altında yatan iki gerçek var. Şu an her ne kadar Cumhurbaşkanı olsa da AK Parti’nin fiili Genel Başkanı ve fiili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı olmak istiyor. Neticede sadece partisine değil Türkiye’nin tamamının yönetimine hakim olma arzusu var. Bunu uzun süre daha devam ettirmek istiyor. İkincisi ise çözüm sürecinde verilen birtakım sözler var” ifadesinde bulundu.
Yorum Yazın