TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bedensel engelli oğlunun okuması için ahşap oyuncak atölyesi açtı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde oturan 49 yaşındaki Vedat Caner, Ankara’da emekli olduktan sonra 14 yaşındaki bedensel engelli oğlu Buğrahan’ın evde sıkılmaması ve okuması için oturduğu binanın alt katına ahşap oyuncak atölyesi kurdu.
Bedensel engelli oğlunun okuması için ahşap oyuncak atölyesi açtı
YOZGAT / İHA -Ankara’da 32 sene mobilyacılık yaptıktan sonra emekli olan Vedat Caner, memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine dönerek burada KOSGEB’in desteğiyle evinin alt katında ahşap oyuncak atölyesi açtı.

Atölyede kayın ağacından çocuk oyuncakları ürettiğini belirten Vedat Caner, “Ankara’da çalışıyordum mobilyacı olarak. 32 sene çalıştım Ankara’da. Buraya geldim. Burada belli bir süre çalıştıktan sonra emekli oldum. Engelli bir çocuğum vardı. ’Ne yapabiliriz?’ derken bu oyuncak işini yapmaya karar verdim. Ahşap çocuk oyuncakları hem organik olması, kimyasal içermemesi, çocukların sağlığına herhangi bir zararı olmamasından dolayı böyle bir şey tercih ettik” dedi.

Atölyeyi KOSGEB destekli kurduğunu belirten Caner, “Makinelerin yüzde 70’ini devlet karşıladı. Diğer kısmını biz karşıladık ve böyle bir atölye kurduk. Burada kayın ağacından çocuk oyuncakları üretiyorum. Boyaları C belgeli hiçbir kimyasal olmayan boyalar. Çocuklar için hiçbir zararı yok. Satış konusunda Halk Eğitim Müdürlüğünün yıl sonu sergilerine götürdük, çok güzel tepkiler aldık ve bu şekilde devam ediyoruz. İlerisi için seri üretim yapmayı düşünüyoruz fakat şu anda atölyemizin küçük olması ve makinelerimizin de bu konuda yetersiz olması nedeniyle ufak çaplı çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

14 yaşındaki Buğrahan Caner ise, atölyede babasına yardım ettiğini belirterek, “Evde sıkıldığımızdan dolayı burada duruyoruz babamla beraber. Ben zımpara yaparken babam başka işlerle uğraşıyor. Burada topaç, puzzle, çek çek araba tarzı şeyler, ahşaptan yapma oyuncaklar üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Vedat Caner’in komşusu Mustafa Demir ise, Sorgun’da böyle bir atölyenin olmadığını, yapılan ürünlerin kendisinin çok hoşuna gittiğini, yeni yetişen çocukların zeka gelişimi için güzel oyuncaklar olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Yazın