TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Bekçinin dikkati şehit eşinin intiharını önledi

Kahramanmaraşlı şehit uzman çavuşun mezarını ziyaret eden eşi, bir anda sinir krizi geçirerek intihar etmek istedi. Başındaki eşarp ile intihar girişiminde bulunan şehit eşini mezarlık bekçisinin dikkati kurtardı.
Bekçinin dikkati şehit eşinin intiharını önledi
KAHRAMANMARAŞ / İHA - Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı şehitlik bölümünde bekçi Aydın Kocabaş, öğle sıralarında orta yaşlarda bir kadının şehit Uzman Çavuş Menderes Karasu´nun mezarı başında ağladığını, tuhaf hareketler sergilediğini fark etti. Kadının başındaki eşarbını çıkarıp düğüm yaptığını ve kendisini asmak için bir ağaçta uygun dal aradığını fark eden bekçi, kadını takip ettikten sonra yanına gidip ikna etmek istedi. Bekçi Kocabaş, kadınla yaptığı konuşmaların sonuçsuz kalması üzerine durumu polise bildirdi. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis, şehit Uzman Çavuş Menderes Karasu’nun eşi olduğu öğrenilen Aysel Karasu’yu uzun süre ikna etmeye çalıştı. Polis tarafından ikna edilen şehidin eşi, olay yerinde hazır bekleyen sağlık görevlileri tarafından sakinleştirici iğne yapılarak hastaneye kaldırıldı.

1995 yılında şehit olan Uzman Çavuş Menderes Karasu’nun eşi Aysel Karasu'nun eşinin ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi. Şehit eşini dikkati sayesinde son anda kurtaran bekçi Aydın Kocabaş, "Önce başını açtı, daha sonra eşarbını düğüm yaptı. Ondan sonra yukarı çıkıp ağaç dalı arıyordu. Ben de şüphelenince yardım etmek istedim. Sonra yanına geldim, lütfen dışarıya dedim, seslenmedi. Lütfen beni zor durumda bırakma dedim. Baktım çıkmıyor. Şüphelendim, hemen 155´i aradım, polis geldi kurtardı" dedi.
Yorum Yazın