• Siyaset

Beşir Atalay, çatı dediğiniz yerde kişilik olmaz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İhsanoğlu, diğer partileri kızdırmayayım diye sekerek yürüyor. Bu kadar farklı partiyi idare etmek kolay değil. Ekmeleddin Bey çıkışı AK Parti ve Tayyip Bey’i kapalı şekilde eleştirmekte buluyor. Çatı dediğiniz yerde kişilik olmaz. Allah’ın izniyle Tayyip Bey kazanacak. Ortalama yüzde 55 oranında Tayyip Bey’in oy oranı bulunuyor dedi.
Beşir Atalay, çatı dediğiniz yerde kişilik olmaz
ANKARA / İHA - Başbakan Yardımcısı Atalay, TGRT Haber’de İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecinin karşılığı olarak Diyarbakır’a açılan yolların PKK’ya bırakılıp bırakılmadığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Atalay, “Öyle bir şey söz konusu değil. Bu sorunların çözülmesini istemeyenler, bu çözüm sürecine muhalif olanlarda var. Bunlar vatandaşlarımıza yanlış bilgi veriyorlar. Çözüm süreci sürerken güvenlik ilgili tedbirlerimiz devam ediyor. Çözüm sürecinden dolayı Güneydoğu’da yapılanlara müdahale edilmediği yönünde bir algı var. Biz Güneydoğu’daki birimlerimizi başka yere aktarmış değiliz. Asayiş olayı olursa İstanbul’da nasıl müdahale ediliyorsa, Diyarbakır’da da müdahale edilir. Emniyer birimlerimize provokatif şeylerden kaçının diye uyarılarda bulunuyoruz. Ama vatandaşımızı rahatsız eden bir durum varsa tabi ki müdahale edilecek. Çözüm sürecinin hassasiyetleri var. Terör üreten varsa, yol kapatan varsa, güvenliği zedeleyen varsa müdahale edilecek. Bunun şakası bile olmaz. Ama bu konu üzerinden hükümete olumsuz şeyler söylemek için özellikle paralel medyada bu haberler yapılıyor” dedi.

Atalay, programda Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın çözüm sürecini ağzına almamasına karşılık cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın her mitingde bu konuyu vurgulamasıyla ilgili konuştu. Atalay, Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu örgüte sempati duyan bir kesimin olduğunu ifade ederek, “Bunların Türkiye siyasetine evrilmelerinden biz memnun oluyoruz. Bazıları ‘Bunların asıl hedefi Türkiye’yi bölmektir’ diye konuşuyor, ama böyle bir şey yok tabi. Etnik bir siyasetin kazanımının olmadığı da görülüyor. Bizim isteğimiz Türkiye’de baskı, şiddet, terör olmasın, herkes siyaset yapsın. Bunları siyaset içinde çözelim. Esas o zaman büyük ülke olabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsaoğlu’nun seçim çalışmalarında yürüttüğü politikayı değerlendiren Atalay, “Öncelikle cumhurbaşkanını halkın seçecek olması güzel bir şey” dedi. Atalay, İhsanoğlu’nun zor bir çalışma yürüttüğünü ifade ederek, “Hiç biraraya gelemeyecek parti ve görüşler bir araya geldi. İhsanoğlu da onların hiçbirisini kızdırmayayım diye sekerek yürüyor. Bu kadar farklı partiyi idare etmek kolay değil. Ekmeleddin Bey çıkışı AK Parti ve Tayyip Bey’i kapalı şekilde eleştirmekte buluyor. Çatı dediğiniz yerde kişilik olmaz. Allah’ın izniyle Tayyip Bey kazanacak. Ortalama yüzde 55 oranında Tayyip Bey’in oy oranı bulunuyor” diye konuştu.

Seçim sonrası kimin Başbakan olacağıyla ilgili de konuşan Atalay, “Cumhurbaşkanını seçene kadar bu konuyu tartışma gündemine getirmek istemiyoruz. Kendi aramızda konuşmalarımız oluyor tabii. Ama bunu kamuoyuna seçim sürecinde getirmek istemiyoruz. AK Parti bir dava partisidir. Arkadaşlarımızla biz bu davayı kutlu bir hareket, misyon olarak görüyoruz. Bu misyonun sağlıklı olarak gitmesi hepimizin tek temennisidir. Hayatımızın bütün umutlarını bu harekete ekledik. Bizde bu konuda sen, ben olmaz. Farklı teklifler olur. 10 Ağustos’tan sonra istişarelerle belirlendiğinde hepimiz birleşiriz. Ramazan gününde de Rabbime şükrediyorum; böyle bir hareketin içinde bize de rol verdiği için. Türkiye’de hatta dünyada çok birikimli siyasetçilerin, devlet adamlarının yetiştiği bir ocak olduk biz. Arkadaşlarımız davaya bağlı. AK Parti’nin daha yapacağı çok hizmet ve yol var. Biz onu götürürüz” ifadelerini kullandı.

Atalay, AK Parti'de asla bir çatlak olmayacağını da vurguladı.
Yorum Yazın