TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Bıktık artık, usandık

Edirne’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından yollar adeta göle dönerken, sürücüler ve öğrenciler zor anlar yaşadı.
Bıktık artık, usandık
EDİRNE / İHA - Edirne’de yaklaşık bir buçuk saat süren sağanak yağışta cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Vatandaşların iş çıkış saatlerine denk gelen sağanak yağış, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar göle dönen sokak ve caddelerde zor anlar yaşarken, işyerlerinin tente ve brandalarının altına sığındı.

Yağmur şehir merkezindeki birçok ana arterde geçişleri olumsuz etkilerken, her yağışta olduğu gibi yine en fazla etkilenen caddeler arasında Doktor Sadık Ahmet Caddesi yer aldı. Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ne gelen polis ekipleri, cadde giriş ve çıkışlarında önlem alarak sürücülere yolu kullanmamaları için telsiz anonsları ile uyarıda bulundu.

“HER YAĞMURDA BÖYLE OLUYOR”
Mahalle sakinlerinden Abdullah Oğuz, sağanak yağışlarla birlikte bölgede yılda en az 2-3 defa taşkınların yaşandığını belirterek, “Her yağmurda burası sokağın başından sonuna kadar nehir şeklinde doluyor ve dükkanlar su altında kalıyor” dedi.

Diğer bir mahalle sakini Ahmet Atik ise, öğrenci olduğunu ve böyle durumlarda okula gitmekte zorlandıklarını dile getirerek, “Her yağmurda böyle oluyor. Bizde bıktık artık, usandık böyle olmasından” diye konuştu.

Mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce bölgede gerekli önlemleri almasını ve şiddetli yağmurlarda sel, taşkın, su basması gibi olumsuz olayların önüne geçilmesini istediklerini belirtti.
Yorum Yazın