TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Bilecik Belediyespor, Gaziantep Zirve Üniversitesi’ne 70-78 kaybetti

Türkiye Basketbol 3. Lig’de mücadele eden Bilecik Belediyespor, kendi sahasında Gaziantep Zirve Üniversitesi’ne 70-78 kaybetti.
Bilecik Belediyespor, Gaziantep Zirve Üniversitesi’ne 70-78 kaybetti
BİLECİK / İHA - Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB3L A Grubu 11. hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantep Zirve Üniversitesine 70-78 skorla kaybederek, kaybetme alışkanlığına devam etti.

Maça iyi başlayan Bilecik Belediyespor Volkan Mehmet Saday ve İbrahim Özer Başsezgin ile bulduğu sayılar ile rakibine üstünlük kurmaya başladı. Rakip Zirve Üniversitesi ise, bu sayılara Mustafa Tolga Munzur ile karşılık vermeye çalışsa da ilk periyot 21-17 Bilecik Belediyespor üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci periyota aynı hücum isteği ile başlayan Bilecik Belediyespor, Ecmel Yılmaz ve İbrahim Beyazıt ile pota altında bulduğu basketlerle ilk yarıyı 42-29 skorla soyunma odasına gitti. Üçüncü periyota çok kötü başlayan Bilecik Belediyespor sayı üretmekte çok zorluk çekti. Zirve Üniversitesi, Soner Erol Atman ve Engin Safa Pamukçu ile bulduğu sayılarla aradaki farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Üçüncü periyot 54-51 Bilecik Belediyespor aleyhinde sonuçlandı. Son periyotta yaptığı tam saha pres ile rakibine top oynatmayan Zirve Üniversitesi, Osman Orçun Göllü ve Ömer Tayfun Karabey’in muhteşem oyununa karşılık, Bilecik Belediyespor Emre Alkaç ile bulduğu üçlük atışlarla cevap vermeye çalışsa da maçı 70-78 kaybetti. Bir sıra 17 sayı geriye düşen Zirve Üniversitesi son periyotta işi bitirerek 8 sayı farkla maçı kazandı.

Maç sonu görüşlerini bildiren, Bilecik Beledeyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut, iki takımın da iyi mücadele ettiği bir karşılaşma olduğunu belirterek, “Bizim basketbolcularımız da iyi mücadele etti. Zirve Üniversitesi’nin zaten ligdeki durumu ortada. Sakatları var sakatları olmasa zaten biz o farkı yakalayamayız. Biz o farkı yakaladıktan sonra maçın önemini anladılar ve iyi basketbol oynamaya başladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Oyuncuları da tebrik ediyorum iyi mücadele ettiler. Gelen seyirciye teşekkür ediyorum. Zirve Üniversite’sini de tebrik ediyorum” dedi.

Gaziantep Zirve Üniversitesi Başantrenörü Timuçin Meriç ise, öncelikle Bilecik Belediyespor takımını kutladığını belirterek, “Gerçekten ben Bilecik’in bundan önceki 3 maçını izledim. Oyuncularıma da söyledim gerçekten çok tehlikeli bir takım olduğunu. Yaklaşık bizi gerçekten 30 dakikada baya bir zorladılar. Şimdi biz buraya gelirken 4 oyuncumuz sakat, 2 sunucumuz ve 2 forvetimizi getirmedik. Ama buna rağmen kazanmamız gereken bir maçtı. Maça sonradan ortak olduk. Gerçekten güzel bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Ben her iki takımı da kutluyorum. İki takımın da oyuncularının gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum” dedi.
Yorum Yazın