TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Bileziğini çaldığı kuyumcuya el salladı

İstanbul Sarıyer’de başındaki kaskla girdiği kuyumcudan 6 bin TL değerindeki bilezik çalan hırsız, kuyumcudan çıkarken iş yeri sahibine de el salladı.
Bileziğini çaldığı kuyumcuya el salladı
Sarıyer’de plakasız bir motosikletle kuyumcuya gelen iki kişi, hırsızlık için harekete geçti. Zanlılardan biri motosikletin yanında kalırken, diğeri müşteri gibi kuyumcuya girdi. İş yeri sahibini oyalayan ve çeşitli sorular soran zanlı, 6 bin TL değerindeki 60 gramlık bileziğe bakmak istedi. Bileziği inceleyen zanlı bir anda kapıya yönelerek dışarı çıktı. İş yeri sahibine el sallamayı da ihmal etmeyen zanlı, motora binerek kaçtı.
İlginç hırsızlık güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde, iş yeri sahibi Adnan İnci’ye bilezik alacağını söyleyen şahıs, müşteri gibi bilezikleri tek tek inceliyor. Bir süre iş yeri sahibiyle konuşan şahıs yaklaşık 1- 1,5 dakika dükkanda kaldıktan sonra iş yeri sahibinden başka bilezikleri göstermesini isteyip, dükkanın kapısına doğru yöneliyor. Şahıs daha sonra kapıya geldiğinde el sallayarak dükkan önünde kendisini bekleyen motosiklete binerek hızla olay yerinden uzaklaşıyor. Hem müşterisi ile ilgilenen hem de bir tanıdığıyla dükkanında sohbet eden Adnan İnci ise yaşanan hırsızlığı ancak şahsın kaçmasının ardından saniyeler sonra fark ediyor. İnci hırsızın peşinden koşuyor ancak yakalayamıyor.
Yaşadığı olayın şokunu atlatamayan Adnan İnci, “Motorla iki kişi geldi. Bir tanesi motorla beklerken ikinci kişi içeriye girdi. Genç yeşil gözlü bir çocuk. Başında kask vardı. Kaskın ön kısmını kaldırdı. Çok rahat tavırlarla eve bir bilezik alacağını söyledi ve en ağırını istedi. Ben de en ağırını buldum. Tarttım. Terazinin üzerinde bileziğin modeline baktı. Bu olur dedi. Ben bileziğin hesabını yaparken aldı, hadi eyvallah dedi. El salladı. Yürüdü. Çalışan motora bindi. Çekti gitti. Peşinden dışarıya çıktık. Kırmızı bir motosiklete binmişlerdi ve motorun plakası yoktu. Böyle bir dünya var mı? Ben gelmişim kaç yaşıma burada ekmek param için. O gelecek buraya bedavadan onun bunun parasını alacak” diye konuştu.
(İHA)
Yorum Yazın